Prema izvještajima, Baba Vanga, poznata po svojoj izuzetnoj sposobnosti predviđanja događaja usprkos svojoj slijepoj prirodi, iznijela je nekoliko proročanstava za 2024. godinu koja se smatraju ozbiljnim i teškim. Legenda o ‘Balkanskom Nostradamusu’ tvrdi da je Baba Vanga, stekavši svoj dar nakon tragične oluje koja ju je kao dijete ostavila bez vida, predvidjela značajne događaje poput nesreće u Černobilu, smrti princeze Diane i raspada Sovjetskog Saveza. Iako je preminula 1996. godine, njezina proročanstva i dalje izazivaju živu raspravu.

Sada, kako se približavamo 2024. godini, britanski list “Mirror” objavio je popis od sedam njezinih predviđanja. Prva od njih odnosi se na ruskog predsjednika Vladimira Putina, za kojeg je Baba Vanga predvidjela atentat od strane njegovog sunarodnjaka. Iako Kremlj odbacuje glasine o Putinovoj bolesti, proročica je nagovijestila sumorne događaje u vezi s ruskim liderom.Drugo predviđanje odnosi se na porast terorističkih napada diljem Europe, s naglaskom na mogućem napadu biološkim oružjem od strane “velike nacije”. Baba Vanga također upozorava na nadolazeću globalnu ekonomsku krizu koja će rezultirati smanjenjem ekonomske moći zapadnih zemalja.

Jedno od najalarmantnijih proročanstava odnosi se na klimatske promjene izazvane promjenom Zemljine orbite, što bi moglo rezultirati katastrofalnim vremenskim uvjetima i prirodnim katastrofama.U području kibernetičke sigurnosti, Baba Vanga predviđa porast cyber napada na ključnu infrastrukturu, poput postrojenja za pročišćavanje vode i električnih mreža, označavajući to kao ozbiljnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti.Ohrabrujuće vijesti dolaze iz medicinskog područja, prema njezinoj viziji, gdje će novi tretmani postati dostupni za bolesti poput Alzheimerove bolesti, a rak će, prema predviđanjima, biti izliječen do 2024. godine.

Posljednje, ali ne manje važno proročanstvo, odnosi se na napredak u kvantnom računalstvu, čime će se ubrzati razvoj umjetne inteligencije.Iako točnost ovih predviđanja izaziva kontroverze, a neki tvrde da su joj pogrešno pripisana proročanstva, činjenica ostaje da Baba Vanga i dalje intrigira svojim zagonetnim vizijama.

Preporučujemo