Prema smjernicama feng shui stručnjaka, snažno se savjetuje da svako domaćinstvo integriše određenu figuru u svoj životni prostor. Ideja koja stoji iza ovog vjerovanja je da prisustvo slona simbolizira ne samo radost već i bogatstvo i pobjedu. Uvjerenje je da će unošenjem ovog amblema u svoj dom pojedinac doživjeti izuzetna postignuća u različitim aspektima svog postojanja.

 

 

 

Koncept je ilustrovan anegdotom o Mariji, koja tvrdi da je cijelo njeno biće doživjelo duboku metamorfozu kada je nabavila ovaj izvanredan predmet za ukrašavanje svog prebivališta. Od tog značajnog trenutka, Marijino postojanje krenulo je na nepogrešivo uzlazno putovanje, jer je nailazila na trijumf i zadovoljstvo bez premca u svakoj potrazi u koju se upustila.

 

 

Ovo je određeno mjesto za postavljanje figurice slona. Vjeruje se da slona pozicioniramo blizu ulaza u kuću, stvaramo slučajnu i robusnu auru, darujući sreću i snagu cijelom domaćinstvu. S druge strane, kada se slon nalazi u dvorištu, on djeluje kao čuvar, štiteći stan od svih štetnih sila ili štetnih utjecaja koji potiču iz vanjskog okruženja.

 

Ako parovi koji su željni bebe žele povećati svoje šanse za začeće, predlaže se da u svoju spavaću sobu uvedu slona. Međutim, jednako im je važno da se sjete da u dječju sobu postave figuricu ili ukras slona, ​​jer to može potaknuti i potaknuti razvoj kreativnosti i znanja kod njihovog budućeg potomstva. Kako biste poboljšali svoj financijski prosperitet i profesionalna postignuća, savjetuje se da strateški pozicionirate simbol slona ukrašenog žabom ili majmunom na vrhu u najsjevernijem dijelu svog prebivališta. Slon, kada ga prati podignuta surla, označava postizanje uspjeha, dok spuštena surla simbolizira produženje prosperitetne i uspješne karijere tokom dužeg perioda.

Preporučujemo