Poznata pevačica Vera Matović oduvek je imala savršene linije i jedna je od retkih osoba koja nema problema sa viškom kilograma.

Osim toga, tokom svoje karijere nikada nije otkazala koncert zbog lošeg zdravlja ili zdravstvenih problema. Sada sa 79 godina, njena vitalnost potiče od zdravih navika koje je praktikovala tokom svog života:

“Sve radim sa srcem, a niko ne primećuje da sam loše raspoložena, da sa mnom nešto nije u redu.” Ja sam profesionalac, zato me publika voli”, rekla je pevačica.

“Jako rano ustajem, ustajem oko četiri ili pet ujutru, zavisno od toga u koje vreme ustanem, i odmah obučem teretanu odjeća. i patike, za trčanje, što vjerujem malo ko radi u ovim godinama, a imam i traku za trčanje kod kuće koja je sastavni dio mojih svakodnevnih aktivnosti i moja jedina. Kada snimam i glumim, smanjim tu rutinu, ali obično tako počinjem dan”, rekla je.

Pevačica je otkrila da veoma pazi na ishranu i da se hrani veoma zdravo. Nema loših navika, što takođe utiče na njen izgled i zdravlje. “Ne pijem, ne pušim, pijem puno vode, jedem samo jabuke, uglavnom ribu, piletinu i salatu.” … Pazim da ne jedem slatkiše”, rekla je.

Jedna žena koja je svako jutro pila laneni jogurt imala je vrlo pozitivno iskustvo. “Kada sam bio mlad, nisam mnogo obraćao pažnju na to šta jedem, a ni hranu nisam posebno voleo. Međutim, u školskim danima, kada sam počeo da radim i napustio roditelje, počeo sam da jedem dosta brzo. hrana, grickalice i problemi su počeli da se javljaju, ali za mene je bilo pitanje da nađem vremena, da se organizujem i da živim svoj život. Dodala je da je do tada počela da se deblja i da je njeno tijelo sve više nesposobno da podnese lošu hranu. „Znao sam da moram nešto da promenim… Kao i svi drugi u kompjuterskom dobu, odlučio sam da na internetu potražim rešenja za svoje probleme.“

Rekla je da ne voli jabukovo sirće i limun, pa je ovakav recept nije zanimao, ali je zato našla recept koji uključuje lan! “Nikad ranije nisam jela te čudne sjemenke i nisu mi izgledale posebno privlačne…ali, odlučila sam da probam! Ostavite ih preko noći i poslužite kao sluzavu masu ujutro Recepti koji se jedu u komadi nisu izvodljivi.” Zato kupuje laneno brašno jer se, za razliku od cijelog sjemena, lako probavlja i može se naći u svakoj dobro snabdjevenoj prodavnici zdrave hrane. “Svako jutro sam pila šolju jogurta i kašiku mlevenog lana i ubrzo sam primetila da su mi stolice pravilnije, stomak manje naduvan i gasovi više nisu problem.” Konačno, i najvažnije: kada je dve nedelje kasnije stala na vagu, bila je prijatno iznenađena kada je otkrila da je smršala dva kilograma!

 

Preporučujemo