Zet poslao pismo punici:

-Draga punice, vaš proizvor (to jest ćerka) nije ispravan! Ne umije skuhat normalno jelo i neće da čisti, pere i pegla, pa je stan stalno u neredu!

Punica odgovara:

-Dragi zete, proizvod si sam izabrao i kupio. Garantni rok ti je istekao i proizvođač više ne snosi odgovornost za rad proizvoda! Pretpostavljam da imaš alat za popravak, pa proizvod probaj popraviti. Ako ne možeš sam ništa uraditi, pozovi majstora.

BONUS PRIČA:

Tekst govori o korisnosti surutke u regulaciji holesterola i o tome kako je ona postala popularna ne samo kao dodatak ishrani za povećanje mišićne mase, već i kao sredstvo za zaštitu srca. Surutka, koja se obično koristi u obliku praha pomiješanog s vodom, bogata je proteinima koji su pokazali sposobnost smanjenja lošeg holesterola, dok istovremeno povećavaju nivo dobrog holesterola, što je ključno za zdravlje srca. Preporučena doza surutke je samo tri grama praha dnevno.

Tekst ističe i da su promjene u ishrani također važne za smanjenje holesterola, a preporučuje se povećanje unosa hrane bogate rastvorljivim dijetalnim vlaknima, voćem, povrćem i integralnim žitaricama poput ovsene kaše.

Kao dodatak ishrani i pravilnoj ishrani, tekst naglašava važnost fizičke aktivnosti, posebno aerobnih vježbi, u održavanju zdravlja srca i smanjenju rizika od visokog holesterola. Sve ove mjere zajedno mogu doprinijeti boljoj regulaciji holesterola i smanjenju rizika od srčanih oboljenja.

 

Preporučujemo