Policija je provela dramatičnu i pažljivo planiranu raciju u udaljenoj seoskoj kući bake i djeda nestalog francuskog dječaka Emila Solea, čiji se trag izgubio prije tačno četiri mjeseca, stvarajući mračnu enigmu koju istražitelji uporno pokušavaju razriješiti.Dvogodišnji mališan je nestao bez traga s imanja u Haut-Verneu, mirnom alpskom zaseoku južno od Grenobla, ostavljajući za sobom trag tuge i neizvjesnosti u srcima njegovih roditelja. Od 8. jula, od trenutka kada je Emil posljednji put viđen, istražitelji nisu uspjeli pronaći značajne tragove, odbijajući isključiti bilo koju teoriju o ovom tragičnom događaju, uključujući otmicu ili čak najgoru mogućnost – zločin.MISTERIJA NESTANKA DEČAKA (2) DUGA 4 MESECA Gubi mu se svaki trag dok je bio kod babe i dede: Sada su OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE

Najnoviji razvoj događaja u ovoj misterioznoj priči o nestanku dječaka donosi vesti o dramatičnoj policijskoj raciji koja je provedena u vikendici Emiline bake i djeda po majci, Filipa i Ane Vedovini, paru u njihovim šezdesetim godinama. Po svemu sudeći, akcija pretrage koja je izvedena u utorak ujutro bila je temeljita i sveobuhvatna. Svaki kutak kuće je temeljito pregledan, pri čemu su istražitelji detaljno pregledali telefone, računare i druge elektronske uređaje, dok su tragovi krvi temeljito analizirani i istraženi.

Izvor blizak policijskoj istrazi otkrio je: “Sve forenzičke provjere su obavljene uz uzimanje uzoraka DNK, a neki predmeti su oduzeti kao potencijalni dokazi.” Međutim, unatoč ovim akcijama, za sada nema informacija o konkretnim pronalascima tokom ove racije, a službenici pravosuđa su potvrdili da se istraga nastavlja s punom pažnjom i predanošću.Podsjetimo, Emila je posljednji put viđen kod svojih baka i djedova na dan nestanka. Jedan svjedok je opisao kako je vidio djeda kako seče drva ispred svoje kuće oko vremena kada se pretpostavlja da je Emil nestao, dodajući složenost i tugu ovoj već tragičnoj priči. Uz to, istražitelji su istražili i političku pozadinu unutar porodice, jer je Emilov otac, 26-godišnji Kolomban Solej, u prošlosti bio uhapšen zbog napada na strance 2018. godine.

Preporučujemo