U nedjelju 15. listopada, najavljuje se značajna promjena vremena dok se Miholjsko ljeto bliži svom kraju, prema Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije. Očekuje se naoblačenje praćeno kišom, lokalnim pljuskovima, jakim severozapadnim vjetrom i padom temperature, koje će prvo pogoditi sjeverne i zapadne dijelove Srbije ujutro i pre podne, a potom se proširiti na ostatak zemlje tijekom popodneva i večeri. Prema vremenskoj prognozi, idućeg ponedjeljka očekuje se svježije vrijeme s kišom i slabljenjem vjetra.

Vremenska prognoza za ponedjeljak, 16. listopada, i utorak, 17. listopada, predviđa vedro i ugodno vrijeme s povremenim sunčanim razdobljima. Vjetar će oslabjeti i mijenjati smjer prema sjeveroistoku i istoku. Od srijede, 18. listopada, do kraja tjedna očekuju se promjenjivo oblačno vrijeme s čestim kišama i sporadičnim pljuskovima. Temperature će se kretati oko ili malo iznad prosjeka za drugu polovicu listopada, s najvišim dnevnim temperaturama između 14 i 24 Celzijeva stupnja.

Prema podacima s web stranice Vreme i radar, jasno se vidi kako će nevrijeme putovati zemljom. Nevrijeme se očekuje u nedjelju oko podneva u Vršcu i Šidu, a kako se bude kretalo prema sjeverozapadu, pogodit će Beograd, Novi Sad, Loznicu i Užice oko 16 sati. U 18 sati proširit će se na sjeverni dio Srbije, uključujući Sombor, Apatin, Vrbas, Kikindu, Bačku Topolu, Bečej, Sentu i Odžake. U međuvremenu će se približiti Kragujevcu u središnjoj Srbiji i Novom Pazaru na jugozapadu. Vršac će i dalje biti pod utjecajem nevremena, a Smederevo, Kovin, Banatski Karlovac i Požarevac bit će zahvaćeni kako se nevrijeme kreće sjeveroistočno od Beograda. U 20 sati nevrijeme će doći do Čačka, Kraljeva i Jagodine. Do 22 sata obuhvatit će veći dio sjeverozapadne Srbije, uključujući Beograd, Niš, Zaječar i Negotin. Zatim će se nastaviti širiti prema jugozapadu i središnjoj Srbiji, a sat kasnije, nakon ponoći, prema ostatku zemlje.

Prema prognozi za Hrvatsku, idućeg tjedna za gotovo cijelu Hrvatsku bit će na snazi ​​meteoalarmi nekoliko kategorija, a u noći na ponedjeljak očekuje se malo snijega u gorju. Očekuje se da će ovo nevrijeme uskoro stići i u Srbiju. U subotu će u većini Hrvatske biti iznadprosječno toplo i sunčano s najvišim dnevnim temperaturama između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva. Na širem riječkom području i dijelu Gorskog kotara može biti više oblaka, ali većinom će ostati suho. Ponegdje se može pojaviti kratkotrajna magla ujutro. Vjetar će biti umjeren, povremeno pojačan jugozapadni, dok će na moru puhati jugo i jugozapadni vjetar.

 

 

Preporučujemo