U maju 1978. godine započela je jedinstvena životna priča koja je isprepletala sudbine kroz bol, oproštaj i neočekivano otkriće. Rođena sam u teškim okolnostima, kao plod incesta i silovanja, a usvojena od strane divnih roditelja koji su me odgajali s ljubavlju i podrškom. Moje odrastanje u hrišćanskom domu pružilo mi je temelje vere, ali sam se suočavala s emocionalnim i društvenim izazovima, osećajući se često kao da ne pripadam svetu oko sebe.Moje nisko samopouzdanje i unutrašnji konflikti su rasli, potiskujući istinu o mom usvajanju koju sam odbijala da istražim.

 

Međutim, jedan događaj je pokrenuo promenu – misijsko putovanje u Nju Orleansu. Odlučila sam pronaći svoju biološku majku i suočiti se s istinom. Njenim otkrićem, saznala sam šokantne detalje o svom poreklu i traumatičnoj prošlosti moje biološke majke.Uz podršku supruga, bliskog prijatelja i roditelja, hrabro sam stupila u kontakt s njom. Naš prvi telefonski razgovor bio je pun emocija, ali i olakšanja. Nakon što smo se upoznale i razgovarale, osećala sam olakšanje i spremnost da oprostim svojoj biološkoj majci. Povratkom u svoj grad, posetila me je sa svojom porodicom, a naše zajedničko vreme postalo je neprocenjivo iskustvo puno ljubavi i oproštaja.

Zabrinuta žena, Zabrinuta, Uplakana žena, Tužna žena, Tužna devojka

Suočavanje sa istinom o mom biološkom ocu donelo je miks emocija, od gneva do saosećanja. Dok bih želela da vidi posledice svojih postupaka, takođe sam se pridržavala svojih hrišćanskih uverenja o oprostu. Nakon intimnog razgovora sa svojom biološkom majkom, osećala sam se oslobođeno i spremno da zakoračim u novu fazu svog života.

Nakon posete njenoj porodici i suočavanja sa teškim temama, osećala sam unutrašnji mir i spokoj. Ovo putovanje otkrića, opraštanja i obnove donelo je novu dimenziju mom životu, ujedinjujući porodice i stvarajući mesto za suštinsko oproštenje.

Žena, Devojka

 

Preporučujemo