Dragica Petrović, žena preminulog komičara Miodraga Petrovića Čkalje, ostat će zapamćena kao izuzetna zabavljačica na ovim prostorima. Pored toga što je bila supruga poznatog glumca, ostvarila se i kao dugogodišnja radijska novinarka i spikerica prije braka s Čkaljom. Bitno je napomenuti da se Dragica odlučila povući u mirovinu vlastitim izborom, ne pod pritiskom partnera. Nakon rođenja sina Čedomira, otkrila je svoje sklonosti prema vođenju domaćinstva.

Iako možda nije postigla isti nivo priznanja kao njen suprug Čkalja, nije pokazivala žaljenje ili kajanje. Čkalja joj je uvijek pružao podršku, pomažući u kućanskim poslovima i iznenađujući je buketima cvijeća s putovanja. Dok je dijelila svoje iskustvo kako se nosila sa suprugovom slavom i sopstvenim nedostatkom profesionalne karijere, otkrila je da je prije toga uživala kao radijska voditeljica. Ipak, prije mnogo godina svjesno je odlučila napustiti tu karijeru kako bi se posvetila porodici.

Nema ni trunke žaljenja ili osjećaja kao da je živjela samo za dobrobit drugih. Dragica Petrović bila je ljubljena supruga poznatog komičara i podijelila je kako je posvetila svoj život porodici. Njezina predanost suprugu i djetetu nagrađena je, a sada je zahvalna što može sudjelovati u odgoju svog unuka. Iako nije postigla profesionalnu slavu, njezina posvećenost porodici pokazala se isplativom, ispunjavajući je srećom i spokojem. Unatoč tome što nije slijedila svoju profesionalnu karijeru kao radijska voditeljica, Dragica Petrović ima obilje zadovoljstva u svojoj obiteljskoj ulozi. Njezino vjenčanje s Miodragom Petrovićem Čkaljom održano je u proljeće 1948. u Domu kulture “Božidar Adžija”, a na tom važnom događaju stvorila je nezaboravan trenutak zakasnivši na svoju vlastitu svadbenu ceremoniju, izazivajući nestrpljenje među mladoženjinim prijateljima i kumovima.

Preporučujemo