Ukoliko su vaši zidovi prekriveni ogrebotinama, tragovima ili mrljama, ne brinite se. Postoji jednostavan način da ih očistite i vratite im sjaj uz pomoć samo dva sastojka.

Bilo da se radi o neuglednim otiscima ruku ili dosadnim ogrebotinama, čišćenje zidova može se činiti kao zastrašujući zadatak. Međutim, na TikTok platformi jedna korisnica, koja je postavila video pod nazivom @Tania Home Inspo, otkrila je jedan jednostavan trik koji bi mogao ubrzati ovaj proces.

Prema objašnjenju na sajtu Ekspres, potrebni su vam samo soda bikarbona, dezinfekciono sredstvo i valjak za farbanje zidova. U videu, korisnica demonstrira kako rastvara kašiku sode bikarbone u posudi s toplom vodom, zatim dodaje malo dezinfekcionog sredstva pre mešanja svega.

Zatim, uz pomoć valjka, nanosi smesu na zidove kako bi prekrila sve mrlje i tragove. Na kraju videa, potvrđuje da ovaj trik funkcioniše i dodaje da zidovi sada imaju još ugodniji miris.

Čišćenje zidova možda deluje kao nepotreban korak, ali roditelji znaju da se deca lako mogu zaprljati, te će ovaj trik brzo rešiti sve nečistoće – istakla je korisnica.

Prema stručnjacima iz časopisa Architectural Digest, soda bikarbona je prirodno sredstvo protiv mrlja zahvaljujući svom visokom nivou kiselosti. Njena struktura deluje kao blagi abraziv koji može ukloniti prljavštinu sa površina bez ostavljanja ogrebotina.

Ako ne želite koristiti dezinfekciono sredstvo na zidovima, možete isprobati rastvor vode i sapuna. Napunite jednu kantu sa nekoliko litara tople vode, a u drugu pomešajte bistri tečni sapun za ruke ili posuđe sa vodom. Zatim, natopite krpu u rastvor i dobro je ocedite. Iako su sapun i voda blagi, preporučuje se da prvo testirate neupadljivo područje zida kako biste bili sigurni da materijal nije oštećen.

 

 

Preporučujemo