Novak Đoković je zabilježio još jednu impresivnu pobjedu, osvajajući sedmi put Masters u Parizu. U finalnom meču protiv Grigora Dimitrova, Đoković je dominirao rezultatom 2-0 u setovima (6-4, 6-3), što mu je donijelo 40. turnirsku pobjedu. Ovaj važan jubilej u njegovoj karijeri istaknuo je njegovu izvanrednu predanost i talent u tenisu. Rafael Nadal, s 36 osvojenih naslova, bio je jedini igrač koji se približio Đokovićevim brojkama, ali razlika između njih bila je značajna.

Nakon pobjede, Đoković je pokazao svoje emocije i poslao oštru poruku “Tako je bre!” cijelom svijetu. Zahvalio je mladim navijačima i obožavateljima na podršci te istaknuo poseban odnos s publikom u Parizu. Pohvalio je bogatu povijest i kulturu tenisa u Parizu te istaknuo nevjerojatnu energiju gledatelja tijekom cijelog turnira. Nada se da će se ponovno vidjeti sljedeće godine.

Usprkos svojim brojnim uspjesima, Đokoviću i dalje nedostaje rekord Jimmyja Connorsa od 109 osvojenih ATP naslova. S obzirom na trenutno 97 osvojenih naslova, Đoković ima još nekoliko sezona da se približi ovom impresivnom rekordu. Iako može djelovati kao izazov, Đoković je odlučan i posvećen nadmašiti ovaj rekord, demonstrirajući svoju strast prema tenisu i neprestanu glad za uspjehom na svjetskoj pozornici. Svojom posljednjom izjavom, Đoković je pokazao svoju ambiciju i spremnost za nove izazove.Zahvaljujući medijima, Đoković je izrazio zahvalnost mladim navijačima nazivajući ih najvećima na svijetu. Pohvalio je i podršku svojih obožavatelja, posebno istaknuvši posebno mjesto koje Pariz ima u njegovom srcu zbog bogate teniske povijesti i kulture. Njegov odnos s publikom bio je posebno poseban tijekom ovog tjedna, a izrazio je nadu da će ih ponovno vidjeti sljedeće godine. Publika ga je pozdravila ovacijama.

Preporučujemo