Soda bikarbona može biti korisna za zaštitu vinove loze i grožđa od raznih bolesti i štetočina. Evo nekoliko savjeta o tome kako je primijeniti:

Prskanje grožđa sa sodom bikarbonom: Pomiješajte 75 grama sode bikarbone sa 10 litara vode i koristite tu otopinu za prskanje grožđa tokom zrenja. Ovo može pomoći u sprječavanju suve truleži i povećati sadržaj šećera u bobicama.
Soda bikarbona za krastavce: Dodajte 1 kašičicu sode bikarbone u 1 litru vode i koristite ovu otopinu za preventivno prskanje krastavaca. To može pomoći u sprečavanju požutelosti lišća.

Soda bikarbona za kupus: Koristite istu otopinu sode bikarbone za prskanje kupusa kako biste se riješili gusjenica i buba.
Ostali recepti za prskanje: Za ogrozd, možete napraviti rastvor sa sodom bikarbonom, aspirinom, sapunom za suđe, biljnim uljem i vodom. Također, za privlačenje pčela, možete koristiti rastvor vode i meda.
Važno je napomenuti da treba pažljivo pratiti upute i doze prilikom korištenja ovih prirodnih rješenja kako bi se postigao željeni učinak bez štete biljkama.

BONUS:

Jelena Karleuša je nedavno šokirala sve kada je njen agent objavio vijest da joj je nalog na Instagramu blokiran i suspendovan. S obzirom na to da ima preko 2 milijuna pratitelja na toj platformi, nije bilo iznenađenje da je njen profil postao meta botova.

Međutim, osim svoje izuzetne karijere u pop glazbi, Jelena Karleuša je također poznata po svojoj posvećenosti majčinstvu. Iza scene, ona se pretvara u tipičnu majčinsku figuru, nježno se brinući o svojim kćerima Atini i Niki, usmjeravajući ih, podržavajući ih i pomažući im u obrazovanju. Njena predanost njihovom odgoju i obrazovanju neizmjerno je važna za nju.

 

Iako je Jelena Karleuša poznata po svojoj uspješnoj karijeri u glazbenoj industriji, ono što joj je najvažnije jest osigurati da njene kćeri postignu svoje ciljeve i ostvare svoj potencijal. Iako će se možda suočiti s izazovima zbog razdvajanja, njihov krajnji cilj ostaje isti – sreća i uspjeh Atine i Nike.

Jelena Karleuša, rođena 17. kolovoza 1978. u Beogradu, Srbija, poznata je kao srpska pop pjevačica, tekstopisac i modna ikona. Od rane mladosti pokazivala je izniman glazbeni talent, a njeni albumi i singlovi postali su hitovi na balkanskoj glazbenoj sceni, osiguravajući joj status jedne od najistaknutijih pop ikona na Balkanu.

Preporučujemo