Marko Bijelić, sin Dragane Mirković i Tonija Bijelića, donio je odluku da ne prati svog oca na društvenim mrežama nakon njihovog razvoda. Umjesto toga, usredotočio se na podršku majci u njezinoj karijeri. Osim toga, koristi društvene medije kako bi promovirao svoj posao s automobilima.

U svojoj motivacijskoj poruci, Marko izražava izazove koje je doživio, ističući da su životne borbe sastavni dio svakodnevice te da pobjede i gubici čine dio tog procesa. Poruka je snažna i ohrabrujuća, podsjećajući nas da se suočavamo s izazovima i nastavljamo se boriti unatoč teškoćama.

Osim toga, tekst spominje i temu zavisti među ljudima. Zavist može biti skrivena i izražena na suptilan način, a često proizlazi iz želje za vlastitim uspjehom ili zadovoljstvom zbog tuđih neuspjeha. Važno je biti svjestan takvih dinamika u međuljudskim odnosima kako bismo zaštitili svoje emocionalno blagostanje i održali integritet.

BONUS:

Zima može biti izazovna kada je očuvanje topline u domu u pitanju, ali uz nekoliko trikova možete efikasno zagrijati svoj prostor i zaštititi se od hladnoće. Evo nekoliko savjeta:

Zalijepite foliju na prozore: Plastična folija s mjehurićima može pomoći zadržati toplinu u prostoriji, posebno ako je previše hladno.
Postavite prostirke na pod: Prostirke preko podova od pločica ili parketa ne samo da će zadržati vaša stopala toplijima, već će i djelovati kao izolacija, sprječavajući gubitak toplote kroz hladne podove.

Iskoristite toplotu rerne: Nakon pečenja, ostavite vrata rerne otvorena kako bi toplina zagrijala prostor dok se pećnica hladi.
Spustite žaluzine: Spuštanjem vanjskih i unutarnjih žaluzina zadržat ćete toplinu duže u prostoriji.
Dodajte dodatnu izolaciju iza radijatora: Postavljanjem izolacije, poput stiropora, iza radijatora na vanjskim zidovima smanjit ćete gubitak toplote.
Ne prekrivajte izvore topline: Izvori topline, poput radijatora, ne bi trebali biti prekriveni zavjesama ili namještajem jer to može sprečiti širenje topline u prostoriji.
Postavite reflektirajuću foliju: Reflektirajuća folija na vanjskim zidovima iza radijatora i ispod prozora usmjerit će toplinu u prostoriju, a ne kroz prozore.
Stavite ćebad ispod vrata i prozora: ćebad ispod vrata i prozora mogu spriječiti ulazak hladnog zraka, čime se zadržava toplina unutar prostorije.
Kako biste zaštitili svoje zdravlje tokom hladnih dana:

Nosite odjeću koja je otporna na vjetar i vlagu, poput vune, polipropilena ili svile.
Pokrijte usta šalom kako biste izbjegli direktno udisanje hladnog zraka.
Nosite tople i udobne cipele, izbjegavajte visoke potpetice.
Izbjegavajte duže izlaske i fizičku aktivnost na otvorenom.
Pijte tople napitke poput čaja, izbjegavajte kofein i alkohol.
Važno je posebno paziti na starije osobe, koje su posebno ugrožene hladnoćom. Preporučuje se česta komunikacija i pomoć starijim osobama tokom zimskih mjeseci.

 

Preporučujemo