U posljednje vrijeme, Ana Brnabić nije toliko u fokusu javnosti, što joj zapravo odgovara. Ipak, njen privatni život i dalje privlači pažnju, posebno zbog činjenice da ima sina s partnericom Milicom.

Međutim, sjećanje na jedan od zapaženih događaja – gala koncert pod vodstvom Zubina Mehte, izveden od strane Beogradske filharmonije, i dalje je živo iako su prošle dvije godine. Ana Brnabić i Milica Đurić su se pojavile na tom događaju uz društvo ministrice kulture Maje Gojković i šefa Delegacije Europske unije u Beogradu Sama Fabricija. Njihova pojava hipnotizirala je okupljene i pobudila veliki interes. Njihova predanost sigurnosti bila je očita jer su pažljivo poštovali sve zdravstvene smjernice, noseći maske tijekom cijelog događaja.

Na samom početku događaja, uvaženi ravnatelj Filharmonije Ivan Tasovac srdačno je pozdravio sve prisutne. Kasnije te večeri, poznati maestro Zubin Mehta zauzeo je središnje mjesto na pozornici. Njegova izvanredna suradnja s Beogradskom filharmonijom osvojila je publiku, ostavljajući ih zadivljenima njegovim talentom. Gledatelji su bili puni oduševljenja, pokazujući svoje uzbuđenje i divljenje ovom iznimnom umjetniku.

Anin uspon na poziciju autoriteta u srbijanskoj vladi koincidirao je s padom njezine popularnosti među politički osviještenom mlađom generacijom. Iako je prvotno nailazila na prepreke u stjecanju povjerenja starije generacije, trenutni scenarij otkriva njezinu nepokolebljivu podršku među starijim biračima, koji vjeruju u njezinu predanost i odgovornost.

Drugog dana službene posjete predsjednika Xi Jinpinga Srbiji, održan je svečani prijem u Velikoj Palači Srbije. Ova važna prigoda bila je obilježena živopisnim crvenim tepihom, uzbudljivim himnama, ceremonijalnom smotrom počasne straže i istaknutim prisustvom visokih dužnosnika.


Tijekom našeg dijaloga, uključio sam se u sveobuhvatnu razmjenu informacija s predsjednikom Xijem o različitim temama, uključujući slobodnu trgovinu, znanstvena dostignuća, inovacije, umjetnu inteligenciju, energiju, prometnu infrastrukturu i zrakoplovstvo. Ključni aspekt našeg razgovora vrtio se oko EXPO-a, tijekom kojeg je Kina obećala svoju dragocjenu stručnost i podršku. Nadalje, zaronili smo u područje ulaganja, baveći se širokim spektrom područja od zajedničkog interesa. Važno je naglasiti da odnos naših naroda, karakteriziran strateškim partnerstvom, napreduje prema višem stupnju, predviđajući zajedničku budućnost.

Tijekom svog drugog putovanja u živopisnu Srbiju, predsjednik Xi izrazio je zahvalnost za ljubaznu dobrodošlicu i gostoprimstvo koje je doživio. Čestitao je nedavno izabranoj Vladi Srbije, istaknuvši trajnu vezu dvaju naroda. Predsednik Si je istakao dubok uticaj velikodušnosti i topline srpskog naroda koji je na njega ostavio neizbrisiv utisak.

Nakon posjete Srbiji, Si je izrazio zadovoljstvo svojim izborom. Izražavajući zahvalnost srbijanskoj vladi na ljubaznom gostoprimstvu, Xi Jinping je pohvalio formiranje nove administracije tijekom njihovog sastanka. Istaknuo je spremnost za nastavak suradnje sa Srbijom u cilju jačanja trajnih veza prijateljstva.

Iskustvo interakcije i uspostavljanja veza sa srpskim stanovništvom imalo je dubok utjecaj na mene, jer je u meni probudilo duboke emocije. Xi Jinping je prenio snažan osjećaj prijateljstva prema kineskom narodu, izražavajući iskrene osjećaje. Napomenuo je da ga je predsjednik Srbije više puta pozivao da posjeti njihovu zemlju.

Preporučujemo