Vlado Kalember, jugoslavenski pjevač, poznat je po svojoj angažmanu u grupi “Srebrna krila” te uspješnoj solo karijeri. Zahvaljujući svojem glazbenom talentu, prepoznatljivom vokalu i šarmantnom izgledu, Kalember je stekao značajnu popularnost, posebice među ženskom publikom. Neki od njegovih najpoznatijih hitova uključuju pjesme poput “Ana”, “Nisam kockar” i “Vino na usnama”. Njegov singl “Još da mi te jednom ljubiti” također je pridonio širenju njegove baze obožavatelja te dodatno pojačao njegovu popularnost.

Rođen 26. travnja 1953. godine u Karlovcu, Kalember je tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća počeo graditi svoju glazbenu karijeru. Osnovala je ansambl “Srebrna krila” 1978. godine, postavši brzo omiljen među ženama širom tadašnje Jugoslavije. Njegovo sudjelovanje na Eurosongu 1984. godine s Izoldom Barudžijom, s pjesmom “Cao, amore”, dodatno je pridonijelo njegovoj glazbenoj karijeri.

Kalember je poznat i po svom šarmu, a nekad je održao govor o umijeću zavođenja. Istaknuo je da su postojale brojne predrasude o njemu kao vrhunskom zavodniku te je komentirao da je, čak i kada bi pio kavu s nekom osobom, ljudi pretpostavljali da su u romantičnoj vezi. Pjevač je imao sina u braku s Anom Rucner, hrvatskom violončelisticom.Rođen je 26. travnja 1953. u Karlovcu. Osnovala je ansambl “Srebrna krila” 1978. godine, stekavši brzo veliku popularnost među ženama diljem Jugoslavije. Godine 1984. sudjelovao je na Eurosongu s Izoldom Barudžijom izvodeći pjesmu “Cao, amore”. Kalember je bio poznat kao veliki zavodnik, ali je isticao da je ta reputacija ponekad pretjerana. Ima sina iz braka s Anom Rucner, hrvatskom violončelisticom.Kalember je jedan od rijetkih glazbenika koji otvoreno priznaje da nastavlja živjeti od svojih prošlih uspjeha i da je sretan zbog toga.

Preporučujemo