Kupio Mujo najbrže auto na svijetu i vozao se on malo.

Ide on autoputem 200 na sat i nestane mu goriva i on stane na benzinsku, natoči gorivo i nastavi.

Vozi on opet 200 na sat, kad ga nešto narandžasto preteče.

Mujo se naljuti i stisne gas kad njega opet nešto preteče i tako par puta.

Pukne Muji film i stane da vidi šta je kad ono čovjek sa benzinske pumpe kaže:

– “Stani zakačio mi se treger za retrovizor.”

BONUS PRIČA:

U blagdansko vrijeme, prejedanje je česta pojava koja može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Na temelju iskustava beogradske Hitne pomoći i savjeta liječnika, evo nekoliko ključnih informacija i savjeta kako izbjeći komplikacije:

Bolovi u želucu i žuči: Većina poziva Hitnoj pomoći odnosi se na bolove u trbuhu, mučninu i povraćanje, često uzrokovane prejedanjem. Osobito su česti napadaji žučnih kamenaca, koji nastaju zbog konzumacije masne i teške hrane.
Napadaji kolere: Iako rjeđi, zabilježeni su i slučajevi napadaja kolere, posebno u kontekstu konzumacije neispravne hrane ili vode.
Preporuke i Savjeti Liječnika
Umjerenost u jelu: Liječnici savjetuju umjerenost tijekom blagdana. Prejedanje, osobito nakon posta, može opteretiti probavni sustav i izazvati napadaje žučnog mjehura.

Izbjegavanje određenih namirnica: Preporučuje se izbjegavati masnu, prženu i začinjenu hranu, kao i prekomjernu konzumaciju jaja koja su bogata kolesterolom.
Pravovremena reakcija: U slučaju pojave simptoma poput iznenadne i intenzivne boli ispod desnog rebra, mučnine ili povraćanja, potrebno je odmah potražiti medicinsku pomoć. Ovi simptomi mogu ukazivati na upalu žučnog mjehura ili druge ozbiljne probleme.Preporučene Akcije Tijekom Napada
Odmor i opuštanje: Pacijentima se savjetuje mir i opuštanje, uz upotrebu grijaćeg jastuka ili termofora za ublažavanje bolova u trbuhu.
Hidratacija: U slučaju povraćanja, konzumacija vode može pomoći u ublažavanju simptoma i zaštiti od dehidracije.


Izbjegavanje hrane: Tijekom napada žuči, preporučljivo je suzdržati se od konzumacije hrane, posebno masne, pržene ili začinjene.
Posljedice Pretjerane Konzumacije
Povećana razina kolesterola: Pretjerana konzumacija jaja i drugih namirnica bogatih zasićenim masnoćama može dovesti do povišene razine kolesterola u krvi, povećavajući rizik od srčanih bolesti.
Srčane bolesti: Kombinacija nepravilne prehrane i sjedilačkog načina života može dodatno povećati rizik od srčanih bolesti.
Zaključak
Kako bi se izbjegli ozbiljni zdravstveni problemi tijekom blagdana, ključna je umjerenost u konzumaciji hrane. Pratite savjete liječnika, obratite pažnju na simptome i pravovremeno potražite medicinsku pomoć kako biste osigurali zdrav i siguran blagdanski period.

Preporučujemo