Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. ožujka iz dvorišta obiteljske kuće u Banjskom polju, što je potaknulo intenzivnu potragu u kojoj su sudjelovali stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca. Nakon gotovo punih mjesec dana, tragovi su doveli do uhićenja radnika JKP “Vodovod”, Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, koji su osumnjičeni za ubojstvo male Danke.

Istraga protiv osumnjičenih je u tijeku, a nedavno su pristigli rezultati novih DNK vještačenja u Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Pronađeno je preko 400 tragova u službenom vozilu JKP “Vodovod”, ali zasad nisu pronađeni biološki tragovi dvogodišnjeg djeteta.

Očekuju se i rezultati vještačenja iz Nacionalno kriminalističko-tehničkog centra, koji je vještačio GPS uređaj iz službenog vozila JKP “Vodovod”. Prema priznanju Dragijevića, oni su udarili djevojčicu službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, nakon čega ju je sa ocem i bratom premjestio na drugu lokaciju.

Potraga za malom Dankom i dalje traje, a tijelo djevojčice još nije pronađeno, čime ovaj slučaj ostaje otvorenim.

BONUS:

Bagrem je dragocjena biljka u zapadnoj narodnoj medicini, koja se koristi za liječenje različitih stanja i bolesti. Njegovi cvjetovi imaju širok spektar primjena, uključujući liječenje antivirusnih bolesti, grčeva, kožnih oboljenja, probavnih problema, čišćenja crijeva, snižavanja visoke temperature te poboljšanja lučenja mokraće.

Za maksimalno iskorištenje cvjetova bagrema, možete ih umočiti u tijesto za palačinke i pržiti u ulju, što će rezultirati ukusnim poslasticama.

Bagremov med je posebno cijenjen u Europi, čist je, glatke teksture, lagan i idealan za djecu stariju od godinu dana. Preporučuje se i odraslima jer pomaže u borbi protiv stresa, napetosti i nesanice. Bagremov med je najprovidniji od svih vrsta i veoma ukusan. Kristalizira se u roku od tri godine, a ako postane šećerast, postaje bijel, mutan i sitnozrnat. Za rješavanje tog problema, možete uroniti staklenku meda u toplu vodu.

Cvjeta od aprila do kraja maja ili čak juna, a bijeli i mirisni cvjetovi oslobađaju obilne količine nektara te su ukusni svježi ili prženi. Preporuka je da se cvjetovi beru prije nego što se potpuno otvore, dok je lišće još mlado. Narodna medicina savjetuje pripremu čaja od sušenih cvjetova, koji je ukusan i koristan za liječenje prehlade i kašlja.

Svježe mahune i sjemenke bagrema bogate su proteinima, ugljikohidratima i mastima. Međutim, potrebno je biti oprezan pri korištenju određenih dijelova bagremovog drveta, kao što su kora, listovi i sjemenke, zbog njihove toksičnosti.

 

 

 

Preporučujemo