Nema kreme za kuhanje, nema duge pripreme, samo – umutiti i namazati
Materijal potreban za tortu:
700 g šlaga u prahu
1 litar kisele vode
300 g mljevenog plazma keksa
300 g malina
100 g čokolade od lješnjaka

pripremiti:
1.sloj plazme: 340 g šlaga u prahu izmiksajte u blenderu sa 1/2 litra kisele vode. Dodajte šlag (ako ga okrenete naopako neće iscuriti iz posude) svu količinu rendane plazme. Lagano miješajte plazmu, možete koristiti i mikser ali na najsporijoj postavci.
2 sloja malina: 180 g šlaga u prahu izmiksajte u blenderu sa 2,5 dcl kisele vode.

Pripremljene maline umešajte u šlag. Prije toga možete malo iscijediti maline kako ne bi bile potpuno cijele kada ih izmiksate.
Premažite čokoladu: 180 g šlaga u prahu izmiksajte mikserom sa 2,5 dcl kisele vode. U šlag lagano umiješati prethodno narendanu čokoladu.
4 U kalup za tortu sa prstenom koji se može skinuti, na dno namazati sloj plazme. Na vrh stavite sloj malina i sloj čokolade. Nije bitno da li se ovi dodaci malo šire od vrha kalupa, ako je čvrsti šlag – nećete imati problema 🙂
5 Gotov kolač stavite u frižider na oko 2-3 sata da se potpuno ohladi. Stavite tortu u frižider pola sata pre serviranja kako biste je lakše rekli. No, važno je naglasiti da je torta nakon samo 2-3 sata u frižideru i dalje jako lijepa i lako se reže i naravno – jede! Poslužite tortu svojim gostima i uživajte sa njima, pogotovo što niste nimalo umorni dok pripremate tortu i dobijete veoma ukusnu tortu!

Preporučujemo