Tokom popodneva, padavine se beleže na severu i zapadu Srbije, posebno u Vojvodini. U ovim regionima, prate ih hladni front i prolazno jak zapadni i severozapadni vetar, što dovodi do zahlađenja.U drugim delovima zemlje, uglavnom je suvo i toplije, sa sunčanim intervalima na jugu i istoku, dok je na jugu i istoku prisutan i jugozapadni vetar. Hladni front trenutno prelazi centralnu Srbiju, donoseći snažnu kišu i obilne pljuskove Šumadiji, Pomoravlju i Podunavlju. Uz to, prati ga jak severozapadni vetar. Padavinska i oblačna zona kreće se sa zapada prema istoku.Na jugu i istoku Srbije, ispred hladnog fronta, i dalje je relativno toplo, uz jak jugozapadni vetar. Trenutne temperature variraju od 8°C u Vojvodini do 16°C na jugoistoku, dok u Beogradu iznose 10°C.

Zlatibor i Sjenica trenutno beleže 7°C, dok je Kopaonik na 1°C. Do kraja dana i tokom večeri, hladni front će doneti snažno naoblačenje sa kišom i pljuskovima na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, uz mogućnost grmljavine. Vetar će privremeno promeniti smer sa jugozapadnog na jak zapadni i severozapadni, a temperature će opasti. Na planinama iznad 1500 metara nadmorske visine očekuje se sneg, a snežni pokrivač će se formirati na Kopaoniku, Goliji, Zlataru i Staroj planini, dok će se u večernjim satima snežna granica lokalno spustiti i niže.

U toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i u drugim delovima Srbije, očekuje se razvedravanje, što će dovesti do hladnog vremena. Pred jutro, lokalno se očekuje slab mraz, posebno na tlu, dok će jugu Srbije zadržati više oblačnosti, sprečavajući pojavu mraza.Jutarnje temperature će se kretati od 0°C na severu i zapadu do 6°C na jugu. U Beogradu, minimalna temperatura će biti 4°C, dok će na obodu grada biti 2°C, uz mogućnost pojave slabog prizemnog mraza. Na planinama će jutarnje temperature biti ispod 0°C.Pre podne će se na jugu, a posle podne i u centralnim delovima zemlje, pojaviti naoblačenje, a kiša će padati samo na jugu i jugoistoku Srbije, dok će na planinama biti snega. Vetar će biti slab do umeren jugoistočni.Maksimalne temperature će se kretati od 10 do 15°C, dok će u Beogradu dostići do 14°C.SRBIJA NA UDARU HLADNE OLUJNE MASE! Najava meteorologa: Tokom večeri OBILNI PLJUSKOVI u ovim delovima, a evo gde se očekuje i SNEG

Početkom sledeće sedmice očekuje se značajno toplije vreme, usled priliva toplije vazdušne mase sa juga i Mediterana. Maksimalne temperature će biti iznad 15°C, a u utorak čak do 20°C.U ponedeljak će biti sunčano, a u utorak se očekuje povećanje oblačnosti.U sredu, dolazi do naoblačenja sa kišom, uz prolazno zahlađenje.U četvrtak će biti kratkotrajno otopljenje, uz suvo vreme, ali ne zadugo, jer se u petak očekuje jača promena vremena.U petak će u svim delovima zemlje doći do jačeg naoblačenja sa kišom, uz značajno zahlađenje. Sledeći vikend će biti kišovit i hladan, sa snegom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalne temperature će se kretati od 5 do 10°C.

Preporučujemo