Prema krivičnoj prijavi, 54-godišnjakinja je optužila svoju majku da je od aprila do jula prošle godine prala veš u selu kod Križevaca.
Verica (54 godine) iz okolice Križevaca proglašena je krivom i osuđena zbog nebrige o svojoj 80-godišnjoj majci kojoj je naplaćivala pranje rublja i struju, prenosi index.hr.
Prema krivičnoj prijavi, 54-godišnjakinja je optužila svoju majku da je od aprila do jula prošle godine prala veš u selu kod Križevaca.
Mama je kakala u kantu
„Njena majka je stara, teško se kreće, lošeg je zdravlja, ne može da se brine o sebi, a može da dobije samo paru od oko 132,72 evra. Uprkos tome, ostavila ju je u mestu gde nije morala da živi, ​​da živi. i zadovoljavaju osnovne potrebe.Potrebni uslovi za život u kući.
Pod kuće je bio cementiran i nije bilo toaleta, tako da je majka često stavljala stolicu u kantu. Zbog godina i bolesti nije mogla da se kreće napolje, a u kući je sve bilo zapušteno i prljavo”, rekao je sudija. .
Optužuje svoju majku da pere veš

„Kada je majci potrebna čista odeća, njenoj ćerki se naplaćuje 1,33 evra po pranju, dok joj se struja naplaćuje 9,29 evra mesečno.
Zbog toga je, odlukom Centra za socijalni rad Križevci, majka od jula smeštena u hraniteljski dom, gde je ostala prljava, zapuštena, sa modricama i ogrebotinama.
Stoga je počinila krivično djelo protiv braka, porodice i djece – ostavljajući bliske osobe u nevolji – kršenjem zakonskih porodičnih obaveza i dovođenje majke koja nije bila u stanju da se brine o sebi u teškoj situaciji. “, rekao je sudija.
dobio uslovnu kaznu
Verica je osuđena na osam meseci uslovno i mora da plati 66 evra troškova krivičnog gonjenja.
Ovo je priča o udatoj ženi i majci čije je finansijsko bogatstvo dobro. Nadalje, Verica nije kažnjena niti osuđena. Presuda je konačna i 54-godišnja žena ne može da se žali.

Preporučujemo