Nivea krema Atraktiva24 je poznata po svojoj kvaliteti i mnogobrojnim prednostima, ali postoji nekoliko manje poznatih činjenica o njezinoj upotrebi koje bi vas mogle iznenaditi.

Borba protiv bora: Nivea krema može se koristiti za smanjenje vidljivosti bora. Nanesite je na ciljana područja prije spavanja i primijetit ćete transformaciju kože.

Prevencija strija: Trudnice mogu koristiti Nivea kremu za prevenciju strija na trbuhu, grudima i bokovima. Ova pristupačna alternativa daje impresivne rezultate.

Podočnjaci: Kremu možete koristiti i za smanjenje tamnih kolutova ispod očiju. Nanesite je nježno prije spavanja i primijetit ćete poboljšanje.

Skidanje šminke: Nivea krema može zamijeniti skupe proizvode za skidanje šminke. Jednostavno je koristite s pamučnim štapićem za uklanjanje šminke.

Hidratacija kože: Koristite je za hidrataciju suhih dijelova kože poput laktova, ruku, koljena i stopala.

Liječenje dermatitisa: Gusta konzistencija kreme čini je prikladnom za liječenje kožnih bolesti poput dermatitisa.

Liječenje opeklina: Može se koristiti za ublažavanje nelagode od manjih opeklina.

Opeklina od sunca: Nakon izlaganja suncu, Nivea krema može ublažiti bol i potaknuti zacjeljivanje kože.

Balzam za usne: Za mekše i glatke usne, koristite Nivea kremu umjesto skupih balzama.

Svestranost ove kreme omogućuje vam rješavanje različitih problema kože s jednim proizvodom, što je ekonomično i praktično rješenje.

BONUS:
Tekst govori o važnosti svjesnosti o problemu debljine, posebno u djece, te daje savjete roditeljima kako promicati zdrave prehrambene navike i tjelesnu aktivnost među djecom. Ističe se da je debljina jedan od najvažnijih javnozdravstvenih i ekonomskih problema 21. stoljeća, s potencijalno štetnim učincima na zdravlje. Posebno je naglašena važnost prevencije debljine u djetinjstvu kroz edukaciju djece, roditelja te provođenje javnozdravstvenih intervencija.

U tekstu se spominje CROCOSI istraživanje koje je pokazalo visoki postotak djece s prekomjernom težinom ili debljinom već u dobi od 8 godina. Navodi se kako debljina u djetinjstvu može negativno utjecati na zdravlje i kvalitetu života u odrasloj dobi te se ističe uloga roditelja u prevenciji prekomjerne težine kod djece.

Savjeti za roditelje uključuju:

Biti pozitivan primjer i pridržavati se pravila o uravnoteženoj prehrani.
Biti kreativan u prezentaciji hrane kako bi se potaknula prihvaćanja novih namirnica.
Uključiti dijete u odabir i pripremu jela kako bi se potaknula njihova motivacija za zdravom prehranom.Ne koristiti hranu kao nagradu ili kaznu, kako bi se spriječilo emocionalno prejedanje.
Imati zajedničke obroke kao vrijeme za povezivanje i uživanje bez stresa.
Biti tjelesno aktivan kako bi se potaknula tjelesna aktivnost kod djece.
Tekst zaključuje porukom da su postupne i održive promjene u prehrambenim navikama i stilu života ključne za stvaranje temelja zdravije budućnosti za djecu i cijele obitelji.

 

 

 

 

Preporučujemo