Iko se može činiti nekonvencionalnim, postoje valjani razlozi da u svoju prehranu uključite i sodu bikarbonu i med.
Prema nekim stručnjacima, spajanje određenog dvojca jestivih namirnica može efikasno izliječiti tijelo od malignih bolesti. Efikasnost ovog uparivanja hrane je potvrđena i do 10.000 puta snažnija od konvencionalnih medicinskih tretmana.
Na prvi pogled, pojam kombiniranja sode bikarbone s javorovim sirupom ili medom može izgledati neobično, s obzirom na činjenicu da maligne stanice imaju tendenciju da napreduju na šećeru. Međutim, u ovom slučaju šećer funkcionira na jedinstven način.

Kada se kombinuju, med i soda bikarbona imaju moć da neutrališu ćelije koje se smatraju najopasnijim.
Soda sirup pomaže u direktnoj isporuci javorovog sirupa ili meda do štetnih stanica koje troše 15 puta više glukoze od svojih zdravih kolega.
Ali čak i ako nemate ozbiljnije probleme, ovu mješavinu i dalje možete konzumirati jer je poznata kao odličan “čistač” za tijelo. Sjedilački život, život u gradovima punim smoga, stres, alkohol, pušenje – sve su to dobri razlozi zašto vam je potreban ovaj recept.
Ako želite da pročistite svoj organizam, pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone sa tri kašičice meda i rastvorite malo po malo u ustima 24 sata.
Ovaj ritual izvodite jednom sedmično, a nakon dva mjeseca napravite pauzu. Ako je potrebno, možete ponoviti tretman nakon određenog vremenskog perioda.

Preporučujemo