Prema izvještajima domaćih medija, nedavno je održana intimna i svečana ceremonija krštenja djece Jelene i Novaka Đokovića. Krštenju njihove djece, Stefana i Tare Đoković, prisustvovali su samo najuži članovi obitelji i kumovi. Svečanost je organizirana u Ostrogu, a vodio ju je patrijarh Porfirije. Stefanov kum na krštenju bio je Neven Marković, bivši nogometaš, dok je kuma za Taru bila Jelenina najbliža prijateljica Maja Kremić.

Iako je poznato da je Novak Đoković veliki vjernik, nije ranije krstio svoju djecu Stefana i Taru. Njegova majka Dijana je objasnila razloge za to, ističući: “Duboko sam ponosna na njega. Uspjeh je često prioritet nad unutarnjim mirom. Novakovo uvažavanje je snažno i duboko. On priznaje sve što je postigao, bez obzira na to koliko se to činilo nepoznatim ili udaljenim. Ostaje postojan u svojim uvjerenjima i vrijednostima, što ga oblikuje u osobu kakva je danas.”Novak nosi sveti krst koji je primio na Hilandaru i to mu služi kao izvor snage. Njegov trodnevni boravak tamo bio je izuzetno značajan događaj. Duhovnost je oduvijek bila ključni aspekt njegovog života, s obzirom da je bio kršten u dobi od pet godina i uvijek je ozbiljno shvaćao taj sakrament.

Na pitanje o krštenju vlastite djece, Novak inzistira na čekanju dok oni ne budu dovoljno veliki da shvate važnost tog čina. Želi da Tara i Stefan budu potpuno svjesni svog vlastitog krštenja. Sada se čini da je taj trenutak došao, te je srpski patrijarh osobno obavio krštenje Novakove djece na Ostrogu.Na pitanje o krštenju vlastite djece, Novak inzistira na čekanju dok oni ne budu dovoljno veliki da shvate važnost tog čina.

Preporučujemo