Goran Mihajlović, pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas je saopštio da prema statistici, prvi sneg u Beogradu i nižim predelima može pasti 23. novembra, ali naglasio je da trenutne prognoze za narednih tri do sedam dana ne ukazuju na sneg.Mihajlović je istakao da je gotovo izvesno da Beograd i niži predeli neće imati sneg u narednom periodu od tri do sedam dana. On je podelio statistički podatak da se prvi sneg u Beogradu često očekuje oko 23. novembra.SNEG U BEOGRADU VEĆ OD OVOG DATUMA, METEOROLOG RHMZ UPOZORIO: Za vikend ulazimo u najhladniji deo godine, potom PORAST TEMPERATURE

U pogledu vikenda, Mihajlović je najavio hladnije vreme, pad temperature i severozapadni vetar, nazivajući vikend “uvodom” u najhladniji deo godine. On je dodao da se u brdsko-planinskim predelima, posebno jugozapadne, zapadne i južne Srbije, može očekivati kiša koja će preći u susnežicu, a zatim u sneg tokom noći. S druge strane, Vojvodina, deo Podrinja i Pomoravlje verovatno neće imati snežne padavine. On je napomenuo da će snežni pokrivač, iako se može formirati, brzo nestati jer će temperature porasti početkom naredne nedelje.

Mihajlović je najavio moguće nove padavine sredinom sledeće nedelje, s povećanjem snežnog pokrivača iznad hiljadu metara nadmorske visine. Ipak, istakao je da će ovo biti samo privremena najava zime, a da se neće dugo uživati u snežnim pejzažima u nižim predelima.U vezi sa temperaturama, Mihajlović je naglasio da će vikend biti uvod u najhladniji deo godine, s očekivanim temperaturama od četiri do maksimalno osam-devet stepeni. Međutim, početkom iduće nedelje temperature će se kretati između 10 i 15 stepeni. On je najavio da nas druga polovina naredne sedmice i sledeći vikend očekuju novi prodori hladnog vremena, što označava ulazak u najhladniji deo godine.ZA VIKEND ZAHLAĐENJE I SNEG! RHMZ za danas najavio pljuskove, grmljavinu i olujni vetar: U ova 2 dela Sebije "vreme je opasno"

Preporučujemo