Najpoznatija svjetska prorocia Baka Vanga,ostavila je iza sebe neizmjernu riznicu mudrosti. Vjerovala je da njene riječi mogu unijeti radost i blagostanje u živote ljudi.

Jedan od njenih savjeta bio je da održavamo pozitivnu energiju u domovima tako što ćemo uživati ​​u obrocima posluženim na čistim tanjurima i iz neprekidnih čaša. Dodatno, preporučivala je postavljanje novčića u zaboravljeni kutak kako bi se osiguralo obilje.

Kako bismo se zaštitili od negativnih utjecaja, prema njenim riječima, trebali smo postaviti grane iznad kućnog praga. Baka Vanga je poticala na dijeljenje preostalog obroka s pticama, uvjerena da će to donijeti sreću u dom.

Međutim, upozoravala je da se ne hvalimo svojom srećom, jer bi zavist drugih mogla imati štetne posljedice. Također je savjetovala izbjegavanje slomljenih ili napuklih ogledala, tvrdeći da takvi predmeti mogu narušiti osjećaj blagostanja.

Za postizanje prosperiteta, preporučivala je držanje novca uredno u novčaniku, umjesto da ga zgužvamo u džepu. Baka Vanga je ostavila dubok trag svojim riječima, podsjećajući nas na važnost mudrosti i vjere u životu.

Preporučujemo