Doris Dragović, pop pevačica iz Hrvatske, omiljena je među svojim obožavaocima i zaradila je titulu “Kraljice Tošida”. Njena uspešna karijera započela je 1986. godine kada je predstavljala Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije, pevajući hit pesmu “My Wish”. Ova pjesma je i danas popularna i postala je zimzeleno drvo koje će se slušati u budućnosti. Njena uspješna karijera puna je hitova, a do danas je objavila sedam studijskih albuma. Sa svojim prelepim glasom i skromnim scenskim prisustvom oduvek je važila za pravu damu, izbegavajući romanse i sukobe sa kolegama na sceni.
Tokom svoje karijere bila je trostruka pobjednica festivala Melodije Jadrana u Hrvatskoj. Početkom 1990-ih imala je kratku vezu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, s kojim je kasnije prevario suprugu. Tadašnji medijski izvještaji su tvrdili da je Akon bio potpuno oduševljen njome, ali su ratni događaji doveli do njihovog raskida.
Potom je solistički nastupala na hrvatskim muzičkim festivalima, ali je potom nestala s muzičke scene. Postoje čak i priče da se posvetila vjeri, pa čak i promijenila ime jer je njen pravi identitet bio Dorothea. Preziva se zapravo Budimir i udata je za Maria, poznatog splitskog vaterpolistu. Još uvijek su u braku i nemaju djece.
Nakon raspada Jugoslavije, Doris se aktivno bavi muzičkom karijerom u nezavisnoj Hrvatskoj. Takođe se takmičila na nekoliko festivala sa velikim uspehom. Njen uticaj i popularnost su ostali visoki tokom godina, što je čini jednom od svetila regionalne muzičke scene. Tokom svoje duge i uspješne karijere stekla je status jedne od najpoznatijih i najcjenjenijih pop i estradnih izvođača u bivšoj Jugoslaviji.

Preporučujemo