Nedavno je Konzum najavio da će povući proizvode Munchmallow family 210g i Munchmallow 105g sa svojih polica. Ova obavijest odnosi se na sve proizvode čiji rok trajanja ističe 15. veljače sljedeće godine. Proizvođač, tvrtka Jaffa d.o.o. Crvenka, sa sjedištem na adresi Maršala Tita 245, 25220 Crvenka, Republika Srbija, navodi kao razlog povlačenja promijenjena svojstva proizvoda. Konzum poziva svoje kupce da provjere jesu li kupili navedene proizvode i da ih vrate u najbližu Konzum prodavaonicu uz puni povrat novca. Istovremeno se ispričava zbog mogućih neugodnosti koje bi ovaj povlačenje mogao izazvati kod kupaca. Naglašavaju kako je njihov najviši prioritet osigurati da svi njihovi proizvodi udovoljavaju visokim standardima kvalitete i sigurnosti.

 

Kontrola kvalitete hrane je ključna kako bi se osigurala sigurna i bezgrešna isporuka hrane potrošačima. Proces osiguranja sigurnosti hrane je složen i obuhvaća sve faze, od početnih faza proizvodnje do distribucije konačnog proizvoda. Glavni naglasak u ovom procesu je zdravstveni aspekt kontrole hrane. Postoje brojne specijalizirane organizacije koje reguliraju i nadziru proizvodnju i distribuciju hrane kako bi osigurale da hrana koju konzumiramo zadovoljava određene standarde kvalitete i bude sigurna za konzumaciju.Proučavanje procesa proizvodnje i čuvanja hrane je obimno i složeno, obuhvaća širok spektar postupaka i metoda, uključujući uzgoj i berbu usjeva, uzgoj stoke za meso i pripremu hrane. Također uključuje različite tehnike očuvanja i skladištenja hrane, poput konzerviranja, sušenja i hlađenja. Sve navedeno ima ključnu ulogu u osiguranju dostupnosti sigurne, hranjive i zdrave hrane tijekom cijele godine.

Nakon distribucije, uobičajeno je da proizvođači izdaju značajne obavijesti o svojim proizvodima. Osim toga, hrana i druge robe koje se prodaju u trgovinama redovito se podvrgavaju kontrolama kako bi se osigurala njihova sigurnost i kvaliteta. Ove inspekcije uključuju redovite provjere i procjene kako bi se održala stroga kontrola kvalitete. Tijekom proteklog desetljeća, sigurnost hrane postala je izuzetno važan problem u Europi, utemeljen na brojnim faktorima.

Preporučujemo