Čarobna formula za pripremu vašeg omiljenog peciva je 3:2:1, što znači da 3 dijela brašna uvijek imaju 2 dijela masti i 1 dio šećera, dok su svi ostali dodaci poput jaja, orašastih plodova, začina i začina dodatni u večernja opskrba.
Ključno je da sastojci budu hladni i brzo umesite testo. Zato čuvajte svoje brašno i šećer u frižideru pre mešanja!
Testo se mora ohladiti pre oblikovanja, kako bi se moglo pripremiti dan ranije i staviti u frižider.
Ipak, ako je lisnato tijesto pretoplo i zbog toga izgleda previše masno, najbolje je ne dodavati brašno jer će ga samo isušiti. Bilo bi mudrije da ga pomešate sa malo hladne vode.
S druge strane, ako je tijesto presuho i mrvičasto, pomoći će žumanca, koja prije dodavanja treba umiješati u šoljicu sa kašikom-dve šećera u prahu.
Kalupi će lakše izaći iz tijesta ako ih nakon svakog kolačića ponovo uvaljate u brašno.
skrolujte
Preporuča se razvaljati tijesto u male dijelove, a ostatak ostaviti za kasniju upotrebu
Stavite u hladnjak da ne bude prevruće.

Oklagija se neće lijepiti za tijesto ako ga prije toga stavite u hladnjak ili ga malo premažete uljem.
Inače, prhko tijesto se može razvaljati između dva sloja prozirne folije ili papira za pečenje, čime se također štedi na posipanju brašnom radne površine.
Važno je ravnomjerno razvaljati tijesto kako keksići na tankim krajevima ne bi zagorjeli i svi keksići iz istog dijela bili spremni u isto vrijeme.
Montaža stakla za tili čas
Ispravna proporcija
Prosijte 250 grama šećera u prahu i pomiješajte s oko 6 žlica soli. Ako koristite toplo mlijeko, glazura će ostati bijela, a liker će dati mljeveni okus.
čekić tehnika
Rolati od pek papira možete koristiti za lagano premazivanje kolačića šećerom u prahu. Umotajte u rolat sa papirom za pečenje, gornji dio savijte prema van, a donje uglove odrežite makazama.

Preporučujemo