Čaj koji je pomalo zanemaren posjeduje izuzetnu sposobnost da brzo ublaži začepljenost pluća i zaustavi kašalj.
Kada je u pitanju rješavanje respiratornih problema, ne postoji ništa što bi se moglo uporediti s njegovom djelotvornošću. Prema istočnjačkim tradicijama, crni kim ima sposobnost da izliječi sve bolesti osim smrti. Ova moćna biljka bogata je eteričnim uljima, raznim masnim kiselinama i vitaminom C.
Crni kim značajno utiče na regeneraciju plućnog tkiva, čišćenje disajnih puteva i poboljšanje plućnih funkcija. Za one koji pate od bronhitisa i kašlja, čaj od crnog kima je efikasan lijek. Da napravite ovaj čaj, jednostavno pomešajte jednu veliku kašiku crnog kima, jednu malu kašiku kamilice i pola male kašike anisa u šolji tople vode.
Nakon što ostavite da odstoji 10 minuta, procijedite smjesu. Po želji možete dodati med za slatkoću i konzumirati ga više puta tokom dana.
Da biste napravili sirup za ublažavanje astme, pomiješajte kašičicu sitno nasjeckanog crnog kima, dva zgnječena luka i dvije kašike meda.
U trajanju od otprilike 3 sedmice, preporučuje se konzumiranje jedne kašičice sirupa svako jutro prije nego što bilo šta pojedete.

Preporučujemo