TV voditeljka i glumica Anabel Džajls preminula je nakon hrabre borbe s tumorom na mozgu, koji joj je dijagnostikovan u julu. Poznata kao ko-voditeljka emisije “Posh Frocks and New Trousers” na britanskoj televiziji ITV, Anabel je preminula juče u bolnici Martlets u Houvu. Njena deca, Moli i Ted, objavila su tužnu vest, odajući počast svojoj majci koja se hrabro borila protiv glioblastoma u 4. stadijumu.PREMINULA VODITELJKA I GLUMICA: Imala je 64 godine, borila se sa opakim tumorom, a njena deca su objavila tužnu vest

U saopštenju su izjavili: “Teška srca vas obaveštavamo o smrti naše neverovatne majke, Anabel Džajls, koja je mirno preminula juče popodne u bolnici Martlets u Houvu. U julu, mami je dijagnostikovan glioblastom 4. faze, brzorastući i veoma agresivan maligni tumor mozga. U četiri meseca koja su usledila, pokazala je izuzetnu otpornost i snagu, uprkos operaciji na mozgu i nebrojenim radioterapijama.”

Dodali su da je Anabel bila posvećena podizanju svesti o glioblastomu tokom svojih poslednjih nedelja života. “Njen humor i smeh ostaviće nas inspirisanim da živimo život punim plućima, baš kao što je to uvek činila.”

Anabel Džajls, osim što se bavila voditeljstvom, bila je i model, glumica, pisac i savetnik/psihoterapeut u penziji u Londonu i Brajtonu. Bila je udata za pevača Ultravoksa i osnivača benda Visage, Džejmsa Midža Jura, s kojim je imala dvoje dece, Moli i Teda.Nakon odlaska u penziju, radila je kao savetnik/psihoterapeut u Londonu i Brajtonu. Bila je udata za pevača Ultravoksa i osnivača bendova Ejd i Lajv Ejd, Džejmsa Midža Jura, sa kojim ima dvoje dece, Moli i Teda. Njena smrt ostavlja prazninu, ali deca pozivaju na donacije za bolnicu Martlets umesto poklona, zahvaljujući njihovoj izuzetnoj brizi tokom Anabelinog teškog putovanja. Anabel Džajls će ostati izvor inspiracije za život punim plućima, a porodica moli za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku.

Preporučujemo