Slavlja koja obeležavaju vreme slava često podrazumevaju obilne ručkove, neizbežnu rakiju i srdačno pozdravljanje, koje uključuje nezaobilazno ljubljenje, i to čak tri puta. Ovaj poslednji deo tradicije, u kojem se gosti srdačno pozdravljaju s domaćinima i međusobno, može predstavljati izazov za pojedince, a jedan gospodin iz Srbije, po imenu “Boban”, odlučio je potražiti savete o tome kako izbeći ovaj običaj, posebno s obzirom na aktuelne izazove kao što su virusi.OVAJ SLAVSKI OBIČAJ IZNERVIRAO JEDNOG SRBINA: Pitao kako da se spasi, dobio HIT savete - "E Boga mi, to se NE REŠAVA preko noći"

Boban ističe da mnogi ne shvataju formalni karakter ljubljenja prilikom čestitanja i da se trude na silu izbalaviti. U ovom vremenu virusa, uključujući COVID-19 i grip, on smatra da je važno preduzeti korake kako bi se smanjila potreba za nepotrebnim fizičkim kontaktima.Njegovo pitanje na Redditu podstaklo je raznovrsne odgovore i savete kako se izboriti s ovom situacijom. Neki od predloga uključuju pružanje ruke uz izjavu da ste prehlađeni kako biste izbegli ljubljenje, odmicanje nekoliko koraka unazad i pružanje ruke kao zamenu za ljubljenje, ili čak korišćenje humora i duhovitosti kako bi se izbegli nepoželjni kontakti.

Ovi saveti, uprkos dozi humora, ukazuju na ozbiljnost situacije i potrebu za poštovanjem ličnih granica i bezbednosti, naročito u vreme pandemije.Bobanova objava, iako sadrži nekoliko realnih saveta, postala je i mesto za duhovite komentare.

“Pružiš ruku i kažeš da si prehlađen, nešto da se ne ljubimo”, “Odmakneš se par koraka unazad i pružiš ruku odmah”, “Praviš imunitet. Nemoj biti mekan”, “Kod baba, pružena ruka je najveća zamka. Onda te uhvate i počnu da te privlače kako bi te poljubile! Sa njima moraš biti ili pametniji ili brži kako ne bi stigli da reaguju”, “Najbolje da se umiješ rakijom kad stigneš kući i mirna ti glava”, “E Boga mi, to se ne rešava preko noći”, “Evo opet ovi asocijalci, što im srpski običaji ograničavaju slobodu da budu introvertni”, samo su neki od komentara ispod ovog posta.

Preporučujemo