Brak se često smatra svetom institucijom s važnim ciljevima, a u većini slučajeva postiže se monogamijom. Međutim, u islamu, u određenim situacijama muškarcu je dozvoljeno da se oženi s više žena, pod uslovom da se pravedno odnosi prema njima i donosi odluke s Božjom svešću.Pakistanka Sitara Jasin vodi izuzetno uzbudljiv život, koji je morala podeliti sa svetom otvorivši kanal na YouTube-u gde deli svoje iskustvo kao žena koja se udala sa 13 godina. Iako mnoge žene pristaju na poligamne brakove veoma rano, neke se bore za svoja prava i beže.

Ono što Sitaru izdvaja je njen nekonvencionalan bračni odnos. Njen muž se oženio drugom ženom, iako se nije razveo od prve, odnosno od Sitare. Sitara i njen muž imaju troje dece, a sva deca su prisustvovala venčanju njihovog oca sa drugom ženom.Iz njenih videozapisa može se zaključiti da Sitara nije prisustvovala venčanju svog supruga, ali je ceremoniju pratila putem interneta. Iako se trudi da sve funkcioniše dobro, odluka njenog muža da dovede drugu ženu teško je pala Sitari, kao i njenoj deci, koja su sada tužna jer provode manje vremena sa ocem.

Ipak, jedina pozitivna strana poligamnog braka za Sitaru je finansijski aspekt, budući da joj je to omogućilo značajan prihod od YouTube-a. Dok su njeni raniji videi imali tek nekoliko stotina pregleda, danas broje milione, zahvaljujući intrigama oko poligamije.Sitara danas zarađuje preko 20.000 dolara mesečno, što joj omogućava luksuzna putovanja, nakit i razne stilske proizvode. Ipak, nije uvek živela ovako. Nekada je vodila skroman život sa ograničenim sredstvima, ali je nakon što je podelila priču o svom mužu i drugoj ženi, njen YouTube kanal postao izuzetno popularan.

Sitara otvoreno deli svoj život na YouTube kanalu, a njeni videozapisi nose naslove poput:

  • “Druga žena je sada kod kuće, treba da ojačam.”
  • “Uređenje sobe druge žene.”
  • “Druga žena će ostati u drugom domu.”
  • “Dan sa mojim mužem i njegovom drugom ženom.”
  • “Da li druga žena voli moju decu?”
  • “Nikada nisam zamišljala da će moj muž više voleti svoju drugu ženu!”
  • “Druga žena je trudna”
  • “Šta mi je druga žena rekla tokom porođaja?”

Sitara otkriva da je imala teško detinjstvo, izgubivši oca veoma rano i udavši se sa samo 13 godina. Ona je postala majka sa 16 godina i sada ima 26 godina. Svojim videima pokušava odgovoriti na mnoga pitanja koja dobija svakodnevno, posebno ona koja se tiču vlasništva nad kućom u kojoj žive.

Pitanja poput ovih postavljaju se prvenstveno zbog ograničenih prava žena u većini južnoazijskih zemalja, gde često muškarac poseduje imovinu. Sitara ponosno tvrdi da je vlasnica većine stvari, uključujući i njihov dom. Unatoč kritikama da normalizuje poligamiju i da nije zaštitila sebe i svoju decu, Sitara nastavlja snimati vlogove i graditi svoj YouTube kanal.

Preporučujemo