Odlazak na sveto mjesto poput Ostroga i susret s čudima i duhovnim iskustvima može biti izvanredno iskustvo, kako je i jedna Beograđanka podijelila svoje nevjerojatno iskustvo s posjetom ovom svetom mjestu.Unatoč mjesecima planiranja putovanja na Ostrog, mnoge prepreke su se pojavile. No, neočekivano je stigao poziv za besplatan odlazak u petak, što je bila nevjerojatna prilika. Putovanje je započelo noću, a Beograđanka je iznova vidjela planine Ostroga nakon mnogo godina.

Unatoč vožnji prepunoj krivina i komentarima vozača, konačno su stigli do donjeg manastira posvećenog Presvetoj Trojici. Nakon toga, uslijedilo je strmilo i izazovno penjanje prema Gornjem Manastiru, gdje su planirali prespavati.Unatoč teškom usponu i naporima, Beograđanka i njezine nove prijateljice uspjele su stići do cilja. U porti manastira dočekalo ih je oko 300 ljudi, a čekali su dugo kako bi celivali mošti Svetog Vasilija.Nakon što je prošla kroz tu duhovnu vjersku praksu, primijetila je da je glavobolja koja ju je mučila nestala. Noć je bila hladna, a padala je kiša, no to ih nije spriječilo da ostanu i iskuse ovaj jedinstveni trenutak.

Nakon nekoliko sati sna, probudila ju je hladnoća i otvorila oči kako bi ugledala golemi kameni krst s ikonom Svetog Vasilija. Osjećala je toplinu i sigurnost te shvatila da je kamen njezin čuvar.Nakon što je osjetila prisutnost Svetog Vasilija, osjećala se sigurno i toplo te se ponovno prepustila snu. Doživjela je jedinstveno iskustvo na planini Ostrog, gdje se čini da su moguća čuda i gdje priroda i duhovnost koegzistiraju u harmoniji.Ova priča ističe duboku vjeru i poseban osjećaj blizine s vjerskim mjestom. Autorka je osjetila da je planina Ostrog mjesto gdje je moguće doživjeti čuda, gdje su vjera i svetost prisutni u svakom trenutku.

Preporučujemo