Adrijana Farkaš, mlada žena i majka blizanaca, podijelila je svoju priču o suočavanju s rakom debelog crijeva kako bi podigla svijest o važnosti slušanja vlastitog tijela. Iako je bila pozitivna i uspješna, nije obratila pažnju na simptome koji su se počeli pojavljivati. Kasnije je dijagnosticirana s ovom opakom bolešću, ali je naglasila da da se na vrijeme obratila liječniku, rak ne bi napredovao.Adrijana je istaknula da rak debelog crijeva često nastaje iz polipa i da se ako se rano otkrije, može spriječiti da se razvije u rak. Osim toga, naglasila je nasljednu komponentu bolesti, potičući ljude da obave preventivno testiranje ako imaju obiteljsku povijest ove bolesti.

 

Jedan od simptoma koje je dijelila je anemija, koja može biti povezana s rakom debelog crijeva. Osim gubitka energije i snage, česte vrtoglavice i slični simptomi mogu ukazivati na prisutnost anemije, što može biti znak upozorenja.Adrijana je naglasila da je ova bolest nasljedna, pa je važno obaviti preventivno testiranje, posebno ako postoji obiteljska povijest raka debelog crijeva.Simptomi raka debelog crijeva uključuju anemiju, koja se može očitovati padom energije, vrtoglavicom i slabostima.

@tamar.mtmobile

החלפת מסך #iphone14promax #תמרשאבי #perfect💅 #fix

♬ צליל מקורי – Tamar MTmobile

Bol u trbuhu, posebno u probavnom sustavu, iznenadna intolerancija na hranu i jača bol u tom području mogu ukazivati ​​na promjene u debelom crijevu i moguće prisutnost raka. Također je spomenula čest proljev koji traje tjednima kao još jedan mogući simptom.Adrijana je pozvala ljude da obrate pažnju na svoje tijelo i simptome, te da se ne ustručavaju potražiti liječničku pomoć ako primijete bilo kakve promjene. Njezina priča služi kao podsjetnik da rano otkrivanje raka debelog crijeva može znatno povećati šanse za uspješno liječenje.

Preporučujemo