U ovom videu ću vas naučiti kako komunicirati sa čarapama i usisivačem i skupljati stvari koje ne možete sa poda skupljati čarapama.

Samo ostanite sa mnom do kraja videa i recite mi svoje mišljenje o ovom videu.

Ako vam se sviđaju ovakve objave ostavite komentar.

 

BONUS PRIČA:
Jabukovo sirće se koristi hiljadama godina kao aroma za hranu, konzervans i terapeutsko sredstvo za zacjeljivanje rana, borbu protiv infekcija, liječenje dijabetesa i još mnogo toga. Nedavna istraživanja podržavaju potencijal za poboljšanje zdravlja konzumiranjem ovog oštrog začina, posebno u održavanju stabilne glukoze u krvi.

Jabuke prirodno sadrže kvasac i šećere, ključne za proizvodnju octa. Proces proizvodnje jabukovog sirćeta uključuje fermentaciju tečnosti zdrobljenih jabuka u dva koraka. Prvo, kvasci fermentiraju šećere u etanol. Zatim, u sekundarnoj fermentaciji, bakterije octene kiseline oksidiraju etanol u octenu kiselinu, stvarajući sirće.

Jabukovo sirće zadržava blagu aromu jabuke sa oštrim ukusom koji neki smatraju stečenim.

Kašika jabukovog sirćeta sadrži zanemarive kalorije, ugljikohidrate, vlakna i proteine, kao i različite minerale u tragovima i polifenole, zavisno od vrste jabuke i tehnike prerade. Međutim, ključni sastojak koji doprinosi metaboličkim zdravstvenim benefitima sirćeta je sirćetna (etanska) kiselina.

Preliminarna istraživanja sugerišu da jabukovo sirće može podržati metaboličko zdravlje na više načina, uključujući poboljšanje kontrole glukoze u krvi, smanjenje nivoa holesterola i pomoć u gubitku težine. Konzumiranje jabukovog sirćeta pre obroka bogatog ugljikohidratima može pomoći u smanjenju skokova šećera u krvi nakon obroka. U maloj studiji, sudionici su vidjeli poboljšanje osjetljivosti na inzulin i smanjenje glukoze i inzulina nakon obroka, posebno u grupi rezistentnih na inzulin, nakon konzumiranja sirćeta.

Preporučujemo