Veštak neuropsihijatar Mirko Nikolić izneo je u banjalučkom Okružnom sudu podatke o optuženom za ubistvo Vinka Matića (56), ističući da je optuženi tvrdio da se lečio od priviđanja veštica. On je navodno tvrdio da su mu se noću “sedenje veštice na noge” činile teškim kao olovo. Optuženi je, prema rečima veštaka, identifikovao vešticu kao svoju komšinicu, nakon čega mu ona nije više dolazila, ali je dolazio njen suprug."OTKRIO DA MU JE KOMŠINICA VEŠTICA, REKAO DA JE DOLAZILA NOĆU": Vinko sekirom ubio rođaka, nakon zločina se SAM PRIJAVIO POLICIJI

Mirko Nikolić je dalje rekao da je Matić, koji se tereti za ubistvo rođaka Radomira Matića (77) sekirom, pažljivo kontrolisao udarce i nastojao izbeći vitalne delove tela žrtve. Istakao je da je optuženi u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju smanjene sposobnosti da shvati značaj dela i upravlja postupcima, ali ne bitno. Dodao je i da je Matić ranije imao psihičkih problema i psihopatsku strukturu ličnosti, te da se teško uklapa u društvo.

Psiholog Tatjana Dragišić opisala je optuženog kao emocionalno nestabilnu ličnost sa manjkom samopouzdanja i depresivnim crtama. Tokom ispitivanja, optuženi je izrazio kajanje za ono što se desilo.

Optužnica tereti Vinka Matića za ubistvo rođaka Radomira Matića sekirom u zaseoku Jelići u Donjim Golešima. Incident se dogodio nakon svađe, gde je Matić napao Radomira štapom i zatim ga udario sekirom, što je rezultiralo smrću Radomira. Veštak specijalista sudske medicine Željko Karan obdukcijom je utvrdio da je Radomir umro usled stanja šoka zbog višestrukih povreda, uključujući nagnječenje pluća, rascep bubrega, prelom rebara i povrede čašica oba kolena. Sukob između njih dvojice se, prema nezvaničnim informacijama, verovatno vodio oko imovinskih pitanja i međe.

Preporučujemo