Nino Rešić je preminuo prije skoro dvadeset godina, a bol njegove smrti još uvijek “tinja” u zraku.
Njegov tadašnji agent Nelmin Ademović nedavno je progovorio o Ninu kroz svoju veliku ispovijest, u kojoj je prešutio detalje koji su podigli veliku prašinu.
U jednom trenutku postaje uznemiren svima koji mu “okače” ime i žele sebe da shvate ozbiljno, te odlučuje da ispriča priču o pravom životu i kraju pokojnog Nina. Kako Ademović kaže, prvo ga je izazvala Ninova ćerka Sandra Rečić, koja je u to vreme nastupala u Crvenoj zvezdi.
“Ne mogu više da slušam laži Sandre Rečić. Ona osvaja bodove hvaleći se da je sa Ninom u Bijelini do samog kraja, što je čista laž. Tvrdi da je znala da je njen otac umro u tako bolnim okolnostima, ja ne Ne znam šta ima osnova za sugestiju da ona uopšte nije bila sa Ninom kada je umro. Cela ova nesrećna situacija se desila u roku od nekoliko dana i niko nije slutio da bi najgore moglo da se desi Ninu Nou”, rekao je bivši pevač pokojnog pevača. menadžer. .
Nino je iza sebe ostavio tri ćerke iz tri braka, među kojima je i Sandra. Iako danas s ponosom kaže da je njegova ćerka, šuška se da Nino nije njen biološki otac. Odnosno, dnevnici koje je Nino vodio do smrti izazvali su veliku pomutnju i sadržali sve detalje njegovog života, ali se priča da su ti dnevnici krili velike tajne koje danas niko ne zna.

“Bila je 2007. godina i Nino je većinu vremena proveo u Bijeljini, gdje smo radili na njegovom novom albumu. Ja i jedan Nebojša smo bili veoma bliski sa Ninom i bili smo veoma uključeni u njegovu karijeru Pomagajući mu, uglavnom sam vodio administrativne poslove. a Nebojša ga je gurnuo… Posle emisije gde god da ode. Sećam se kao sada 18. oktobra dobio sam sms poruku “Brate, Nino je danas fizički spreman Ne, bili smo kod doktora i on mi je savetovao da ostane u bolnici “bolnica, ali Nino nije htio, molim te dođi i ostani kod njega večeras jer ja još imam posla”.
Negdje pred veče sam sa drugaricom Vidom krenuo u Bijelinu, misleći da je Nino malo prehlađen, ništa ozbiljno. Kada smo stigli tamo, Neboisa je žurio na posao, a Nino je spavao u svojoj sobi, onda nam je Neboisa rekao da mu otvorimo prozor jer je svakih pola sata dobijao strašne napade, da može da udahne svježeg zraka”, Ademović rekao je.
“Nino nije htio ići kod ljekara, iako je imao jake bolove i česte napade. Već oko 22 sata mu je bilo jako loše i rekao sam Ninu da idemo kod doktora, ali neću da te slušam hajde sa nama na pregled Nino je jedva hodao i uz nasu pomoc je sjeo u auto i odvezli smo ga u bolnicu u Bijeljinu i trazili su da ga odmah odvezemo u operacionu salu.Nije mogao vise da hoda Stavili smo ga u kolica i brzo odvezli na odeljenje.Doktor nas je tamo sacekao i pitao pacijenta da li je alkoholicar.Nisam znao kako da mu odgovorim,samo da nije.Nije. nisam ništa pio u proteklih 7 dana.

Odveli su ga u salu, a mi smo ostali da čekamo, bila je prošla ponoć, ali nismo imali vijesti i nismo znali da će se dogoditi najgore. Upravo tada se pojavio doktor i rekao nam ono što nismo hteli da čujemo: “Izgubili smo ga, pokušali smo reanimaciju, ali nije reagovao” i dalje je bila tišina i nisam mogao da verujem da čujem ovako nešto”, rekao je tada Nelmin.
“Bili smo u njegovom stanu iza ponoći oko dva do tri sata i svi smo ćutali, nismo znali šta da kažemo jer niko nije očekivao ovakav ishod. Dogovorili smo se da sahrana bude u subotu u njegovom rodnom gradu Du. , Bosna održana u Biku.” , uzeo je nešto novca od Nebojše i rekao da će kupiti vijenac i ostalo, jer Nino obično nije nosio puno novca sa sobom. Ujutro nas je pozvala Dragana Mirković i rekla da želi da kupi i venac, a mnogi su nas zvali da pitaju da li je to istina.
Znam da su tog dana u Bijeljinu došli i njegova braća Dejan i Sandra. Ninu smo u subotu rano ujutro odvezli u Bosansku Dubicu, gdje je bila dženaza, a iz Zagreba je došao i njegov stric koji je rekao da će se dženaza obaviti po islamskim običajima. Sećam se da je sahrani prisustvovao njegov kum, rođak Samir, Jasna K., Halid Muslimović, Farizada Čamzić, kao i njegovi ujaci i druga bliska rodbina.Bilo je mnogo ljudi, ne znam tačan broj, ali njegova braća Dejan i Sandra nisu bili među onima koji su ranije bili u Bijeljini”.
“Njegov dnevnik je zabilježio sve u njegovom životu i odigrao je važnu ulogu u svemu tome. Taj dnevnik je krio veliku tajnu. Znao sam da sam ga uzeo i htio da ga poklonim njegovoj kćerki Ah koja živi u Sjedinjenim Državama. Milia, ali ona nisam ga htio, pa sam ga vratio u Neboisu, i ne znam šta je bilo s njim.
Onda sam smislio CD sa pesmama koje će on izdati, ali sam odustao jer su se pročule priče da pokušavam da zaradim na njegovom imenu. Znam neke stvari iz Ninovog života koje nikada neću objaviti, a ima i ljudi koji su danas poznati, a Nino mi je pričao neke čudne stvari o njima”, zaključio je Ademović.
Nino Rešić rođen je 22. januara 1964. godine u Dubici u BiH i snimio je 15 albuma. Nino nije sa nama od 18/19. U oktobru 2007. iznenada je preminuo. Nino je bio pokretač narodne muzike devedesetih.

Preporučujemo