Svi mi želimo imati besprijekorno blistav i bijel osmijeh, ali postizanje toga nije jednostavan zadatak. Naši zubi zahtijevaju da se žrtvujemo kao što je suzdržavanje od uživanja u kafi, cigaretama, alkoholnim pićima i slatkim poslasticama, a sve u potrazi za optimalnim zdravljem zuba.

 

 

Međutim, održavanje tako strogih izbora u ishrani i načinu života često može biti prilično izazovno. U modernoj eri postoji mnoštvo tehnika i procedura koje mogu pomoći u potrazi za postizanjem blistavo bijelog osmijeha. Iako se može odlučiti za profesionalnu uslugu izbjeljivanja zubara, važno je napomenuti da ovaj traženi tretman košta poprilično od 1.500 do 4.000 kuna.

 

 

Srećom, u udobnosti sopstvenog doma, imate mogućnost da postignete veoma efikasan rezultat i podmladite sjaj svog osmeha za samo 120 sekundi. Za prirodnu pastu trebat će vam: Da biste napravili pastu, pomiješajte kokosovo ulje i sodu bikarbonu u odgovarajućem omjeru. U slučaju da je mješavina previše jaka ili zahtijeva razrjeđivanje, jednostavno dodajte malu količinu vode. Kako biste osigurali optimalnu oralnu higijenu, preporučuje se korištenje kombinacije kokosovog ulja i paste od sode bikarbone dok perete zube.

 

Pritom je bitno nježno umasirati smjesu na zube, vodeći računa da izbjegnete direktan kontakt sa desnima kako biste spriječili potencijalnu iritaciju. Soda bikarbona se često koristi u raznim kozmetičkim aplikacijama zbog svoje izuzetne sposobnosti da efikasno očisti površine zuba svojim abrazivnim svojstvima. Nadalje, zbog svoje alkalne prirode, čini čuda u vraćanju pH usne šupljine u normalno stanje. U kombinaciji s kokosovim uljem, stvara idealnu mješavinu koja promovira izgled bijelih i zdravih zuba. Osim toga, kokosovo ulje posjeduje nježno antiseptičko svojstvo koje efikasno eliminira bakterije i nakupljanje plaka.

Preporučujemo