U Srbiji su mnoga domaćinstva trenutno bez struje, a putevi su pod snežnim slojevima. Slično tome, u Bugarskoj je preko 1.000 lokacija isključeno iz električne mreže, što je dovelo do poremećaja u drumskom i željezničkom saobraćaju. Štaviše, u Rumuniji, jačina snijega i vjetra primorala je hitnu pomoć da se odmah pozove hitna pomoć.

 

 

U nedelju je niz snežnih oluja zahvatio istočni region Balkana, uzrokujući poremećaje u saobraćaju i snabdevanju električnom energijom Srbije, Bugarske i Rumunije. Graciozno spuštanje pahuljica dovelo je do mnoštva izazova u saobraćaju, distribuciji električne energije i komunikacionim mrežama u različitim regionima u Srbiji, što je podstaklo plemenitu intervenciju vatrogasaca kako bi se obezbedila bezbedna evakuacija putnika lokalnim prevozom. Posvećeni vatrogasci brzo su izveli uspešnu evakuaciju dvadesetak lica iz autobusa obavijenog živopisnim snežnim pokrivačem na relaciji Vranje – Kriva Feja u očaravajućem južnom delu Srbije.

 

 

Štaviše, njihova nepokolebljiva posvećenost dovela je do čudesnog spasavanja dve osobe iz izdajničkih snežnih nanosa smeštenih u očaravajućem pejzažu Ivanjice u zapadnoj Srbiji. Ogromna sila snežnih padavina, praćena nemilosrdnim vetrovima, poharala je dalekovodnu mrežu u regionu Ivanjice i Svrljiga i onesposobila ih. Pored toga, brojni lokalni putevi u živopisnim brdsko-planinskim terenima Srbije, koji su bili žrtve mećave, bili su prinuđeni da obustave sav saobraćaj. U očaravajućem regionu zapadne Srbije, preko 2.000 cenjenih domaćinstava na žalost je lišeno osnovne robe električne energije. Reagujući na to, marljivi i posvećeni radnici cenjene elektrodistribucije su vatreno izašli na teren, nastojeći nepokolebljivom odlučnošću da otklone ove nesrećne kvarove, prenosi cenjena Radio-televizija Srbije. Uslovi su dostigli stanje ravnoteže u mirnom popodnevu u nedelju.

 

 

U Bugarskoj se zapanjujući broj od preko 1.000 lokacija naglo isključio iz električne mreže, što je izazvalo poremećaje u drumskom, željezničkom, pa čak i zračnom saobraćaju, kako su izvijestile razne agencije.

Preporučujemo