Nakon poraza tima u Dejvis kupu, Novak Đoković je izrazio svoja razmišljanja i emocije u iskrenoj izjavi. Razmišljajući o razočaravajućem ishodu, Đoković je priznao ogroman trud i posvećenost koju su uložili i on i njegovi saigrači tokom celog takmičenja. Uprkos porazu, ostao je zahvalan na prilici da predstavlja svoju zemlju na ovako prestižnoj sceni i zahvalio se navijačima na nepokolebljivoj podršci. Đoković je istakao važnost istrajnosti i zajedništva, obećavši da će na budućim turnirima odskočiti jači i odlučniji. On je takođe pohvalio protivničku ekipu za izuzetan učinak i sportski duh, priznavši im zasluženu pobedu.

 

 

U zaključku, Đokovićeva izjava je prenijela osjećaj otpornosti i odlučnosti, uvjeravajući svoje fanove i pristalice da su neuspjesi samo stepenice ka većem uspjehu. U razočaravajućem preokretu događaja, hrabri napori Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića nisu uspeli da dovedu Srbiju do finala Dejvis kupa, pošto su sinoć podlegli porazu od italijanskog dubl tima. Na konferenciji za novinare održanoj nakon meča dublova, on je otvoreno iskazao svoju emocionalnu nevolju uzrokovanu ovim uzastopnim porazima.

 

 

Prošlo je dosta vremena otkako smo poslednji put videli Jelenu Đoković u ovom izdanju, ali njen odgovor na Novakov poraz će sigurno ostaviti trajni utisak. Svaki član tima imao je svoju jedinstvenu ulogu, kako je naveo i sam Viktor. Otvoreno je priznao da ako je bio jedan udarac, jedna lopta koja nam je potrebna da osiguramo plasman u finale, na njemu je da to i ostvari.

 

Preuzimajući punu odgovornost za ishod, Đoković je priznao da je on osoba koja ima tendenciju da bude duboko pogođena ovakvim gubicima. Međutim, on je također prepoznao da nema smisla zadržavati se na prošlosti i da tim mora ići naprijed iz ovog nazadovanja.

Preporučujemo