Prvih dana i nedelja nakon suočavanja s istinom predstavljaju za mene najusamljeniji period u mom životu.Iako nisam prekršila ništa, osećala sam sram i neprijatnost i nisam o tome razgovarala s nikim.Nesigurnost u vezi sa budućnošću i mali tračak nade sprečavali su me da delim svoje osećaje s drugima. Postavljala sam sebi pitanje: “Šta ako sve kažem svima, a mi se konačno pomirimo?” Da li će naši prijatelji zauvek gajiti osećaj mržnje prema njemu? Bojala sam se da izrazim svoje misli, jer bi time prevara postala još stvarnija.

Želela sam svima reći da ga mrzim, prezirem, da ga nikada više neću voleti, ali nisam mogla da se oduprem nadi da ću ga možda jednog dana opet moći voleti. Ljubav je kompleksna. Brak je komplikovan. Prevare su zaista, zaista komplikovane.Prošla je godina od dana kada sam otvorila njegovu poštu. Zasad, i dalje smo zajedno.

Delimo roditeljske dužnosti i dobro funkcionišemo u tome. On me još uvek ume nasmejati. Ponekad prođu dani kada ne pomislim na njegovu prevaru i drugu ženu. Ipak, postoje dani kada ga čujem kako tipka na računaru u radnoj sobi i osećam mučninu u želucu, pitajući se hoću li mu ikada više verovati.

Sada znam nešto što ranije nisam – ne postoji univerzalni način nosanja s prevarom. Ne postoji savršen scenario. Stvaran život nije film, a ako zaista spalite garderobu, verovatno će doći policija po vas. Umesto toga, pokušajte pronaći najbolji način da se brinete o sebi, o deci, i svakog jutra ustajte, sve dok jednog dana bol ne bude manje oštra nego što je bila juče.

Preporučujemo