Sablasna situacija dešava se u gradu Radlinu, Poljska, gde je trinaestogodišnji sin čuvao telo svoje preminule majke kod kuće, koje je prethodno iskopao iz njenog groba. Strašan prizor otkrio je zet čoveka, koji ga je posetio nekoliko godina kasnije, što je izazvalo hitnu intervenciju.U februaru 2023. godine, na videlo je izašla uznemirujuća priča iz Radlina u Poljskoj. Zet, zabrinut zbog izostanka kontakta s tastom, odlučio je posetiti ga nakon mnogo godina. Prizor koji ga je dočekao u stanu bio je zastrašujući, te je odmah pozvao policiju.

Kada su policajci stigli, otkrili su mumificirano telo 95-godišnje žene na kauču. Sumnjalo se da je reč o majci muškarca, preminuloj pre 12 godina, ali prvi nalazi su pokazali da je telo tamo bilo svega nekoliko meseci. Međutim, istina je bila znatno jezivija.Portparol Okružnog tužilaštva izjavila je: “Utvrđeno je da je grob Jadvige L., u kojem je sahranjena 16. januara 2010. godine, ostao prazan. Čovek je verovatno iskopao telo svoje majke odmah nakon sahrane, preneo ga u svoj dom, gde ga je mumificirao. Telo je ostalo u ovom domu od 2010. godine.”

Ispostavilo se da je 76-godišnji sin brinuo o telu svoje preminule majke održavajući ga u izuzetnom stanju. Nema naznaka povreda ili znakova raspadanja, verovatno zbog redovnog čišćenja i održavanja specijalnim hemikalijama. Portparolka policije dodala je: “Zbog veoma dobrog stepena očuvanosti kožnih obloga i nedostatka tragova hranjenja insekata i odsustva znakova skeletizacije, moguće je da je ovaj efekat postignut upotrebom sredstava za balzamiranje leševa.”

Vlasnik polovine dupleksa u Radlinu, Marijan L. (76), živeo je u izolaciji, izbegavajući kontakt s porodicom i ne puštajući nikoga u svoj stan. Nakon što je završen u bolnici, gde je bio podvrgnut psihijatrijskom lečenju, Marijan L. se suočava s optužbama za skrnavljenje leša. Očekuje se dalje ispitivanje i procena da bi se odredila kazna.

Preporučujemo