Žena s Tajvana, čije ime nije objavljeno, nedavno je potražila liječničku pomoć u bolnici nakon što je nekoliko dana pokušavala zaspati. Bila je zapanjena kada je saznala da joj se pauk ušuljao u uho te ostao tamo nekoliko dana prije nego što je uklonjen. Žena, koja ima 64 godine, primijetila je šuštanje, škljocanje i pokrete unutar lijevog uha početkom travnja. Iscrpljena i frustrirana, odlučila je potražiti pomoć liječnika. Tijekom pregleda u ušnom kanalu, otkriven je mali pauk. Pauk se, čini se, smjestio u ušnom kanalu žene, odbacivši svoj zaštitni oklop.

Prema NBC Newsu, dr. Tengcin Vang, voditelj Odjela za otorinolaringologiju u gradskoj bolnici Tainan, izjavio je da su liječnici uspješno izvukli pauka i njegov egzoskelet iz uha 64-godišnje žene. Ona je početkom travnja primijetila šuštanje i škljocanje uz pokrete unutar uha, te je konačno potražila medicinsku pomoć zbog iscrpljenosti i frustracije. Pregledom je otkriveno da se mali pauk nastanio u njezinom ušnom kanalu, odbacivši svoj zaštitni oklop prije smještanja. Dr. Vang je upozorio javnost da obrati pažnju i potraži liječničku pomoć u slučaju sličnih simptoma.Prema dr. Tengcinu Vangu, koji trenutno vodi Otorinolaringološki odjel u gradskoj bolnici Tainan, pauk pronađen unutar ženina uha uklonjen je pomoću cijevi zajedno s njegovim egzoskeletom. Također je pozvao javnost da bude svjesna takvih simptoma. Pauk je bio vrlo malen, samo dva do tri milimetra, zbog čega žena nije osjećala nikakvu bol. Dr. Vang je zabilježio ovaj neobičan slučaj u izvješću objavljenom u New England Journal of Medicine.

U međuvremenu, dr. David Kasl, stručnjak za ORL u bolnici za sinuse i alergije na jugu Floride, izrazio je zgražanje nad fotografijom pauka u ženinom uhu, opisujući je kao “užasnu”. Ipak, istaknuo je da je čest slučaj da stručnjaci za uho, nos i grlo susreću razne insekte u ušima svojih pacijenata tijekom svoje karijere.”Vanjski zvukovod je osjetljiv i tanka koža koja oblaže ušni kanal. Osjećaj puzanja ili škakljanja može biti izuzetno neugodan”, objasnio je dr. Kasl. Dr. Vang je u svom nedavnom izvješću predložio upotrebu lidokaina ili etanola za uklanjanje većih insekata, kako bi se spriječilo daljnje oštećenje uha. Važno je napomenuti da se ova metoda ne preporučuje u slučaju perforacije bubnjića – identifikacija perforacije može biti izazovna, ističe “New York Post”.

Preporučujemo