Kišni kolovozi su doprineli tome da uobičajene gužve u Beogradu ovog dana budu ranije nego obično. Na ključnim saobraćajnicama, kretanje vozila je trenutno usporeno, dok se na pojedinim deonicama automobili jedva probijaju kroz gužvu.Ujedno, danas u Beogradu boravi i predsednik Kipra, Nikos Hristodulidis, što dodatno usložnjava saobraćajne tokove duž ulica koje koristi. Ipak, nadležne saobraćajne službe brzo reaguju kako bi regulisale protok vozila. Trenutno, na mostu Gazela, u smeru ka Novom Beogradu, vozila se jedva kreću, dok je u suprotnom smeru situacija nešto bolja. Na Brankovom mostu, u smeru ka gradu, primećen je značajan broj vozila. Standardne gužve su i na Pančevcu, u smeru ka gradu, dok se na auto-putu trenutno registruje povećan broj vozila. Kretanje vozila ka Novom Beogradu je relativno normalno, dok se u smeru ka gradu beleže otežanosti.KOLAPS, KOLONE MILE KROZ BEOGRAD: Mostovi i saobraćajnice u prestonici, GUŽVE gde god da kreneš

Značajne kolone vozila formirale su se preko mosta na Gazeli, Brankovog mosta i Pančevačkog mosta, svi u smeru ka centru grada. Usporeno kretanje beleži se i duž autoputa kroz Beograd, s najizraženijim zastojem od Beogradske arene do Dušanovca, obuhvatajući dužinu od približno sedam kilometara. Vozači na ovom delu autoputa voze veoma usporeno, što se jasno vidi i na kamerama postavljenim duž trase. Ni oni koji se nalaze u centru grada nisu izuzeti, suočavajući se sa sporim i milimetarskim napretkom.U ulici Nemanjina, kolone vozila su značajne u smeru ka Slaviji, kao i kod Vukovog spomenika. Na Brankovom mostu, u smeru ka gradu, automobili se kreću izuzetno sporo. Slična situacija je i na Pančevačkom mostu, gde su takođe formirane velike kolone vozila.

Aktuelne gužve možete pratiti i putem Google mapa, gde je deo od Beogradske arene, preko mosta Gazela pa sve do Autokomande označen bordo ili crvenom bojom, simbolizujući veoma usporen saobraćaj. Dodatno, značajni zastoji su primetni i kod Mosta na Adi, posebno u Radničkoj ulici.Gužve su evidentne i na Slaviji, gde kolone vozila prelaze Bulevar Mihajla Pupina u smeru ka Novom Beogradu, dok se u Bulevaru Nikole Tesle, u smeru ka gradu, beleži značajan saobraćajni zastoj.

Preporučujemo