Neprijatan zadah može biti izazov, pogotovo ujutru kada se probudimo s osjećajem da su naši usta manje svježi nego što bismo željeli. No, postoji jednostavan trik koji može pomoći u rješavanju tog problema.

Kada spavamo, naša usta proizvode manje pljuvačke, a proces varenja u želucu usporava, što može dovesti do lošeg zadaha. Čak i nakon pranja zuba, neki ljudi i dalje se suočavaju s ovim neugodnim problemom.

Ali, imamo rješenje. Sve što trebate učiniti nakon što operete zube jeste uzeti nekoliko listića svježeg korijandera ili mente, dobro ih očistiti, a zatim žvakati pet minuta. Ovi listići djeluju antibakterijski i mogu pomoći u eliminaciji lošeg zadaha.

Ovaj jednostavan trik može biti brz i efikasan način da osvježite dah i osjećate se sigurnije u svoj svakodnevni kontakt s drugima.

BONUS:

Selena Ribić, novinarka od 28 godina, suočila se s teškom bitkom prije četiri godine – bitkom za život protiv opakog protivnika po imenu rak jajnika. Njena mladost, koja je tada bila u punom jeku, bila je narušena prisustvom ovog podmuklog neprijatelja. Ipak, hrabro se borila, prkoseći strahu i neizvjesnosti.

Otkriće raka dogodilo se u martu 2020. godine, u vreme globalne pandemije COVID-a 19, kada su strah i nesigurnost bili sveprisutni. Selena je osjećala da nešto nije u redu – bolove u stomaku, promjene u tjelesnom izgledu i umor.

Simptomi koje je osjećala, poput bolova u predjelu bešike, izgledali su privremeno, ali je odlučila posjetiti liječnika nakon što ju je majka fotografirala i shvatila da nešto nije u redu. Nakon brzog napretka bolesti, otišla je na pregled i potvrđena je dijagnoza tumora jajnika.

Selena se suočila s tom vijesti hrabro, pokazujući snagu i odlučnost. U trenutku suočavanja s dijagnozom, njena želja za životom bila je jača od svih drugih emocija. Iako su okolnosti bile teške, nije se predala, nego je hrabro nastavila borbu, prkoseći raku i nadajući se boljim danima.

Preporučujemo