Čišćenje rerne često doživljavamo kao naporan zadatak koji nije omiljen među domaćicama. Iako se neke žene trude obaviti ga odmah nakon svakog pečenja specijaliteta, druge odgađaju taj posao koliko god je moguće. Iako razne hemikalije mogu olakšati uklanjanje zapečenih naslaga masnoće s unutrašnjosti rerne i rešetki, postavlja se pitanje – što ako želite izbjeći industrijske mješavine za čišćenje koje sadrže toksične sastojke? Džoana i Trejsi, dvije domaćice posvećene isprobavanju prirodnih sredstava za čišćenje, dijele zanimljive savjete na svom Instagram profilu, a jedan od njih odnosi se upravo na čišćenje rerne.

Za ovu jednostavnu metodu, potrebna su vam dva do tri limuna. Dovoljno je da ih narezujete na tanke kriške i rasporedite ih u plići pleh, u koji ćete potom dodati nekoliko čaša vode. Zatim upalite pećnicu na 200°C i ostavite limun da djeluje pola sata. Nakon toga, isključite pećnicu i pažljivo izvadite pleh s limunom. Preostaje vam samo skinuti rešetke, koje možete lako isprati pod mlazom vode u sudoperi.

Zidove rerne možete temeljito očistiti mikrofiber krpom, a taj postupak možete vidjeti i na priloženom video snimku. Ako ste zainteresirani za dodatne prirodne recepte, možete istražiti kako sami napraviti osvježivač za stan od limuna. Ovaj jednostavan trik za čišćenje rerne ne samo da je ekološki prihvatljiv, već će vam pružiti čistu i svježu pećnicu bez upotrebe štetnih kemikalija.Zatim, mikrofiber krpom temeljito prebrišite zidove rerne, a cijeli postupak možete pratiti i putem video snimka. Ukoliko ste zainteresirani, pročitajte i kako sami napraviti prirodni osvježivač za stan koristeći limun. Ovaj ekološki pristup čišćenju rerne osigurava sjajne rezultate bez potrebe za agresivnim hemikalijama, čineći proces čišćenja ne samo učinkovitim, već i prijateljskim prema okolišu.

Preporučujemo