Čejen Kiršer, četrnaestogodišnja devojčica iz Ilinoisa, nestala je iz porodičnog doma u oktobru 2011. godine, ostavljajući iza sebe pismo. Nakon intenzivne dvogodišnje potrage, njeni su ostaci pronađeni zakopani u šumi samo stotinjak metara od njene kuće. Tragičnu sudbinu ove nesrećne devojčice nameravaju ekranizovati u popularnom krimi dokumentarcu.

Kroz priču se otkriva da je Čejen živela u disfunkcionalnoj porodici sa majkom, očuhom i dvojicom braće. Njena školska nastavnica Emi Tejlor opisuje je kao devojčicu koja je tragala za pažnjom, ali je imala poteškoća u socijalizaciji. Iako je Centar za socijalni rad više puta intervenisao u porodici, stvari su eskalirale kada se Čejen nije pojavila u školi. Nakon što je policija pokrenula obimnu potragu, istraga je kasnije dovela do sumnji na očuha Terija Abasa, o kojem je Čejen ranije pričala kako je seksualno zlostavlja.

Nakon poligrafskog testiranja, Abas je priznao zločin, tvrdeći da je odveo Čejen u šumu da trči, gde je došlo do njihovog sukoba koji je rezultirao njegovim gušenjem. Njegov čin je bio prethodno planiran, otkrivajući da je dan pre zločina iskopao rupu gde je zakopao njeno telo. Čejeninu smrt potresla je zajednicu i označila kraj za ovu tužnu priču. Abas je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta. Ova užasna priča je potresla javnost i postala predmetom dokumentarca koji je osmišljen kako bi oživeo i proširio svest o ovom tragičnom događaju.

Ovaj jeziv slučaj je naišao na ogromno interesovanje javnosti i sada će biti predstavljen u krimi dokumentarcu koji će ispripovedati celu priču, uključujući probleme u porodici i naporima vlasti da rasvetle ovu tragičnu priču. Ubica je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Preporučujemo