Bilja Krstić, poznata srpska pevačica tradicionalne muzike, otkrila je u jednom intervjuu neobičnu činjenicu – da je rođena sestra čuvenog srpskog rok muzičara i pesnika, Bore Čorbe (Borisav Bora Đorđević). Bora Čorba je bio član raznih muzičkih grupa, uključujući “Zajedno”, “Suncokret” i “Rani mraz” (u saradnji s Đorđem Balaševićem), pre nego što je osnovao bend “Riblja čorba”, koji je postao kultni bend. Čorbin uspeh i kontroverzna priroda činili su ga jednim od najprepoznatljivijih muzičara u bivšoj Jugoslaviji.

Bilja Krstić je otkrila da su ona i Bora Čorba rođaci te da su brat i sestra. Njihovo prijateljstvo potiče još iz 1975. godine, kada su oboje bili članovi grupe “Suncokret”. Osim što su delili muzički svet, Bora i Bilja su sarađivali na nekoliko pesama i duetima. Njihova zajednička muzička veza je vidljiva u pesmama poput “Mobilni” iz 2004. godine i duetu “Vojno lice”.

Bilja Krstić ima bogato muzičko obrazovanje i prisutna je na domaćoj muzičkoj sceni već dugi niz godina. Pored svoje solo karijere, posvećena je i sakupljanju autentičnih audio i notnih zapisa izvorne muzike. Osim Bore Čorbe, drugi članovi porodice poput Peca Popovića, novinara i publiciste, takođe su postali poznati u svojim poljima.

 

Ova iznenađujuća činjenica o njihovom rođačkom odnosu dodatno baca svetlo na bogato nasleđe i raznolikost srpske muzičke scene.Bilja Krstić je takođe poznata muzičarka na domaćoj sceni, a pored svoje solo karijere, bavi se i prikupljanjem autentičnih audio i notnih zapisa izvorne muzike. Osim Bore Čorbe, drugi član porodice koji je spomenut je Peca Popović, novinar i publicista, koji je takođe dalji rođak ove poznate muzičke porodice.

Preporučujemo