Ako želite izbjeći skupe tretmane ljepote i snažne hemikalije, možete se okrenuti prirodnim metodama uklanjanja dlačica na licu. Postoji nekoliko jednostavnih recepata koje možete isprobati kod kuće, a mi ćemo sada podijeliti neke od njih s vama.

– Bliskoistočni tretman uklanjanja dlačica na licu

Ova tehnika uklanjanja dlačica na licu koristi se već hiljadama godina u zemljama Bliskog istoka. Jednostavni sastojci koje vam trebaju su brašno od slanutka, kurkuma i malo mlijeka ili jogurta.

Priprema je jednostavna: Pomešajte brašno od slanutka i kurkumu u prahu, a zatim dodajte malo mlijeka ili jogurta da biste napravili pastu. Nanesite pastu na područje s dlačicama i ostavite da djeluje neko vrijeme dok se ne osuši. Zatim je jednostavno uklonite i primijetit ćete razliku.

– Tretman šećernom pastom

Šećerna pasta je još jedan popularan način uklanjanja dlačica na licu. Za ovaj recept trebat će vam samo med, šećer i limunov sok.

Priprema: Pomiješajte med, šećer i limunov sok u posudi i zagrijte smjesu dok se šećer ne otopi. Zatim nanesite pastu na kožu i ostavite da se ohladi. Kada se stvrdne, jednostavno je skinite u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

– Korištenje bijelog luka

Bijeli luk može biti koristan i za uklanjanje dlačica na licu. Iscijedite sok od češnjaka i nanesite ga na kožu. Ostavite da djeluje neko vrijeme, a zatim isperite toplom vodom. Iako ovo može imati specifičan miris, djelotvorno je u uklanjanju dlačica.

– Soda bikarbona za uklanjanje dlačica

Još jedan jednostavan način za uklanjanje dlačica je korištenje sode bikarbone. Samo je pomiješajte s vodom da napravite pastu i nanesite je na kožu. Ostavite da djeluje preko noći i isperite ujutro.

Svi ovi prirodni tretmani mogu biti efikasni i pristupačni načini za uklanjanje dlačica na licu. Isprobajte ih i vidite koji od njih vam najbolje odgovara!

Preporučujemo