Krastavac vodu troši izuzetno rasipno, ima vrlo razvijenu vegetativnu masu koja se intenzivno transpira, a korijen se razvija u površinskom sloju dubokom 20-25 cm, odakle voda vrlo intenzivno isparava. Zalijevajte krastavac prema slijedećim preporukama i uspjeh vam je zagarantovan.

Potreba krastavca za vodom je 250-400 mm, ovisno o ranoj, ljetnjoj ili kasnoj proizvodnji.

ars-cucumber

U vrijeme sjetve

U vrijeme sjetve tlo treba biti optimalno vlažno. Inače se vrši predsjetveno zalijevanje i nakon par dana kada se tlo osuši, obavlja se priprema i sjetva.

Zalijevanje poslije sjetve

Zalijevanje poslije sjetve je rizično, jer može doći do pokoričenja, mogu se intervenirati male norme zalijevanja kako bi se omekšala kora.

Do početka formiranja embrija

Do početka formiranja embrija zalijevajte umjereno, kako bi se spriječio intenzivan rast vegetativne mase i omogućilo stvaranje većeg broja ženskih cvjetova. Ovo traje 4-8 dana, ovisno o uvjetima proizvodnje.

Na početku cvatnje

Na početku cvatnje savjetuje se još rjeđe zalijevanje, čak i ako se jedno zalijevanje izostavi kako bi se poboljšala gnojidba i formiranje ženskih cvjetova.

Krastavci

Od početka formiranja ploda tokom berbe

Od početka formiranja ploda za vrijeme berbe potrebno je češće zalijevanje svakih 3-5 dana, naravno, izmjene u izmijenjenom obliku.

Nedovoljna vlaga u razdoblju plodovanja uzrokuje zaustavljanje rasta mladih zametaka, plodovi se deformiraju, zakrivljavaju, prinos opada, kvaliteta se pogoršava (gorčina plodova), a njihova tržišna vrijednost opada.

Ako se režim navodnjavanja primjenjuje u skladu s vlagom tla, tehnička minimalna vlaga u vegetativnom rastu iznosi 70% PVK, za vlažnija područja 60% PVK, razdoblje plodovanja iznosi 75-80% PVK.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Krastavac 'Misir F1' - (Cucumis sativus) - KRASTAVCI - Centar za ...

Preporučujemo