Barbara Grin (79), stanovnica Virdžinije, doživela je izuzetno neobično iskustvo kada je nakon neuobičajenog simptoma dobila dijagnozu – nakon noćnog svraba, lekari su joj saopštili da boluje od raka pankreasa.Barbara je vodila aktivan život u svojim poznim godinama, redovno šetala svaki dan i praktikovala jogu, sve dok nije primetila čudan simptom u julu prošle godine. Tokom noći je bila budna zbog svraba koji ju je mučio. Iako joj to na početku nije delovalo ozbiljno, odlučila je posetiti lekara u nadi da će dobiti kremu za ublažavanje svraba koji je trajao nedeljama.PROBUDIO JE SVRAB, PA DOBILA NEOBIČNU DIJAGNOZU: Mislila je da su je izujedale bube, a lekari joj dali MANJE OD GODINU DANA ŽIVOTA

Međutim, lekari su je uputili na analizu krvi nakon što su primetili da joj je stolica svetlije boje, a mokraća tamnije. Tada su joj postavili dijagnozu raka pankreasa u četvrtom stadijumu.

  • Koža me je svrbela toliko da sam mislila da su u pitanju ujedi insekata. Nisam imala pojma da nešto nije u redu, ali sada svi razumemo ozbiljnost raka pankreasa – izjavila je Barbara, prenosi “The Sun”.

Simptomi koje treba obratiti pažnju:

  • Probavne smetnje
  • Bolovi u stomaku ili leđima
  • Neobjašnjiv gubitak težine
  • Gubitak apetita
  • Žuta koža ili područje oko očiju

Lekar je primetio žutu kožu kod Barbare i naredio testove krvi, koji su pokazali opasno visok nivo enzima jetre, a kasnije su potvrdili dijagnozu raka. S obzirom na njeno stanje, nisu je mogli operisati, pa su joj dali manje od godinu dana života. Ipak, Barbara je krenula na hemoterapiju. Od postavljanja dijagnoze prošlo je 15 meseci, a njen tumor se značajno smanjio, gotovo neprimetan na snimcima.

  • Nastavljam živeti svoj život najbolje što mogu, suočavajući se s onim što dolazi – zaključila je Barbara.
Preporučujemo